HOP zegt vertrouwen in wethouder Beintema op

Datum: 04-03-2014

20.54 uur - Vanavond heeft HOP in de raadsvergadering van Hellendoorn het vertrouwen in wethouder Beintema opgezegd. ’Hij heeft zowel de commissieleden Grondgebied als insprekende burgers in deze commissie geen juiste en volledige informatie gegeven over de kosten van grafruiming, maar bewust informatie weggelaten. Bovendien heeft wethouder Beintema de kans laten schieten te reageren op de brief van HOP (inclusief onze als bewijsmateriaal toegevoegde foto’s)’, aldus fractieleider Johan Stuut.

Motie vreemd aan de orde van de dag

 

De  raad van de gemeente Hellendoorn, in vergadering bijeen op 4 maart 2014 

 

Overwegende dat

 

- De raad de opdrachtgever is voor het college

- De raad erop toeziet dat het college c.q. de verantwoordelijke wethouder 

  - doet wat zij zegt 

  - uitgesproken beloften uitvoert

  - juiste en volledige informatie verstrekt

 

Constaterende dat

- De verantwoordelijk wethouder zowel insprekers als commissieleden Grondgebied heeft toegezegd, dat 

  - grafruiming zo’n € 150 zal gaan kosten.  

  - insprekers een officiële offerte van een in grafruiming gespecialiseerd bedrijf zouden krijgen


- De verantwoordelijk wethouder

  - geen officiële offerte aan insprekers heeft verstuurd

  - louter een bijzonder kort bericht van het gespecialiseerde bedrijf heeft doorgemaild, waarin een bedrag voor grafruiming tussen € 140 en €   180 wordt genoemd 

  - hierdoor bewust niet de juiste en volledige informatie heeft verstrekt, omdat  ”nadere condities c.q. specificaties” notabene wel expliciet genoemd staan in de  oorspronkelijke uitgebreide gespecificeerde mail van het bedrijf

  - niet professioneel op de aangegeven termijn op onze vragen over ”knipwerk” in bovenstaande mails c.q. feiten heeft gereageerd

 

Spreekt uit dat

 

- Er geen vertrouwen meer is, dat de verantwoordelijke wethouder de heer J. Beintema de belangen van Hellendoorns burgers zal kunnen behartigen

 

 

en gaat over tot de orde van de dag 

 

 

Namens de fractie van Hellendoorns Onafhankelijke Partij

 

Johan Stuut

fractievoorzitterReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

hans schreef op 04-03-2014

hop een goede zaak weg met die beintema

harry schreef op 04-03-2014

Stuut weet de motie in de raad van geen enkele kant te verdedigen en valt hier mee erg door de mand.

henkie schreef op 04-03-2014

Dat maakt indruk zeg....poeh poeh.

tja schreef op 05-03-2014

Tja hop het is niets en het wordt niets. Gelukkig hebben ze gerard nakken jr. als fan. Dus stemt geen normaal mens op hop.

jans schreef op 05-03-2014

Hop er in hop er uit, hopperderpop, was even in de war, dacht dat ik weer op de kleuterschool zat

Rob schreef op 05-03-2014

Sjonge jonge ..... Hop. Dát maakt wel indruk hoor ! Als dit al een issue is ....

Arie schreef op 05-03-2014

Niets beters te doen HOP? Beintema is een van de wethouders waarop Vd Born volgens mij doelt, maar de mugge(n?)zifterij waarmee jullie nu aankomen is wel erg treurig. Om hier al een wethouder voor naar huis te sturen.....dat belooft een hoop treurige discussies in de toekomst. HouOP.

Marcel Altena schreef op 05-03-2014

Hopeloos Overbodige Partij.... Zouden er binnenkort toevallig verkiezingen zijn? Als ze zelf op het pluche zitten, zijn ze geen haar beter.

henkie schreef op 05-03-2014

Een aktie lijst van 44 punten,er zit naar mijn mening niet een punt bij die uitvoerbaar is,en dan ook nog geld voor de gemeente oplevert.

kabouter flop schreef op 05-03-2014

hop weg beitema weg boel op orde !!!!

henkie schreef op 05-03-2014

Nee nee kabouter flopperdeflop,de grote leugen partij ook nog,Burgerbelang,want we zitten nog steeds opgescheept met beaald parkeren. Of zouden ze dat nog oplossen zo kort voor de verkiezing.?

fiene schreef op 05-03-2014

Arie beitema luistert helemaal niet naar de mensen als je over het parkeer probleem praat voor de mensen die er aanwoond in gebied weg met die man,,.

elja schreef op 05-03-2014

Tijd dat Beintema weer opstapt naar Friesland i.p.v. hier de boel te verzieken

klaas schreef op 05-03-2014

elja helemaal mee eens , die beintema de ene na de andere blunder eerst het parkeren en nu dit weer , laat beintema zelf voor de kosten opdraaien en niet de burger ook als je hem ziet lopen wat een bobo met zijn verbeelding dus beintema wegwezen naar friesland

klaas schreef op 05-03-2014

mensen denk nu eens heel goed na voordat u stemt laat het gevoel eens ten rade gaan en niet altijd vasthouden aan je eigen party wedden dat u anders uitkomt dus wees dan eens eerlijk voor je gevoel we zijn een moderne gemeente en niet ouderwets dus CDA WEG ERMEE

Herjan schreef op 15-03-2014

Stemmentrekkerij van de heer Stuut en zijn Kornuiten? En als je je dan nog goed kunt verdedigen wanneer er vragen komen van andere partijen over deze belachelijke motie, maar als je zelfs dan al snel over andere onderwerpen gaat beginnen en geen antwoord wilt geven op vragen, dan ben je volgens mij niet geschikt voor de politiek. Dan kun je beter terug gaan naar de basisschool waar iedereen leert om netjes een antwoord te geven op een gestelde vraag. Maar dit ontbreekt nog weleens bij de heer Stuut. Jammer!

Uw reactie

Naam:
Bericht: