Wijkvereniging “De Brake” wil “beweegtuin” voor ouderen

Datum: 27-02-2014

13.06 uur - Het CDA heeft woensdag 26 februari de wijk De Brake in Nijverdal  bezocht middels een Even Buurten avond.  Een belangrijk gespreksonderwerp deze avond was het onderwerp ‘woonservicegebieden.’  Het wijkgebouw van De Brake is aangewezen als  locatie voor het woonservicegebied Nijverdal Zuid. Het bestuur van de wijkvereniging is volop bezig met het aanpassen van het gebouw hiervoor. 

De wijkvereniging signaleert dat het begrip “woonservicegebied” en de doelstellingen nog niet bij alle inwoners bekend is. Daarbij merken zij op dat het vinden van vrijwilligers voor activiteiten niet altijd makkelijk gaat. Het CDA vindt het belangrijk dat mensen betrokken zijn bij hun buurt en daarbij gesteund worden. Dit geldt in het  bijzonder voor de vrijwilligers die bestuursfuncties in (buurt)verenigingen vervullen. 

Nieuwe initiatieven worden ook ontwikkeld, zoals plannen voor de verplaatsing van de kinderspeelplaats  naar het wijkgebouw, in combinatie met een beweegtuin voor ouderen. Een beweegtuin is een tuin waarin toestellen zijn geplaatst die uitnodigen tot het  bewegen van zowel voeten, benen als armen. Ook is het oefenen van “motorische” vaardigheden in zo’n tuin mogelijk.

Dit initiatief sluit aan bij het gemeentelijk beleid om mensen te stimuleren meer te bewegen. Uiteraard dient zo’n tuin ook  toegankelijk en bruikbaar te zijn voor ouderen die een rollator gebruiken.  Een dergelijke tuin  stimuleert tevens de ontmoeting van  ouderen en jongeren in en om het wijkgebouw De Brake.

Het bestuur van de wijkverenging  vraagt  tevens aandacht voor de sociale veiligheid in het aan de wijk grenzende groengebied en de bestrating rondom het wijkgebouw. 

Het bestuur van de wijkvereniging toont zich zeer ingenomen met het bezoek en de toezegging dat er een duidelijke terugkoppeling zal komen,  voor zowel de sociale veiligheid in de buurt en de ontwikkeling van de beweegtuin.

 

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

jaja schreef op 28-02-2014

wat een onzin beweegtuin sportcentra is beter lijkt me want wat doen ze bij slecht weer

Keyser schreef op 01-03-2014

Leuk! Jong en oud samen touwtjespringen; de ouderen draaien en de kids springen. Nog leuker; de kinderen draaien en de senioren springen..

Uw reactie

Naam:
Bericht: