PvdA op campagne in wijken

Datum: 24-02-2014

19:44 uur -  Veel mensen zijn voor bekwaamheidstest wethouders. Op de vraag of een onafhankelijke bekwaamheidstest voor bestuurders nodig is, antwoorden de meeste mensen bevestigend. "Je moet overal een diploma voor hebben, alleen voor het besturen van een gemeente hoeft dat niet. Dat is toch eigenlijk heel vreemd", zijn veelgehoorde geluiden. 

 

 

 

De PvdA is op huisbezoek in de Kruidenwijk en treft nog veel zwevende kiezers aan. "Nog geen idee wat ik ga stemmen", horen de campagnevoerders aan veel voordeuren. De meeste mensen zeggen op 19 maart wel naar de stembus te zullen gaan. Want het gaat straks ergens om, als het gemeentebestuur besluiten moet nemen over zorg, jeugdzorg, aangepaste arbeid, begeleiding van WMO-cliënten en andere taken die het rijk naar de gemeente overhevelt. Met minder budget.

Ook maken enkele inwoners gebruik van de gelegenheid om hun algemene teleurstelling in de politiek te uiten. "Ze luisteren toch niet. De landelijke politiek niet, maar de plaatselijke ook niet. Ik ben er helemaal klaar mee." Toegegeven, er gebeurt veel waarop de doorsnee burger weinig invloed kan uitoefenen. Ook wordt het openbaar bestuur door alle wettelijke regels steeds ingewikkelder. Het is een uitdaging aan álle partijen om de afstand niet te groot te laten worden.

 

Ook de mensen die twijfelen over het naar de stembus gaan, realiseren zich wel dat als je geen gebruik maakt van je kiesrecht een stem verloren gaat. De stemwijzer is niet onfeilbaar, maar kan kiezers wel een beetje op weg helpen. De PvdA vraagt de mensen zich niet te veel door de landelijke politiek te laten leiden, maar vooral naar het Hellendoornse beleid te kijken. Daar valt genoeg te kiezen. Ook al blijft het voor velen lastig op lokaal niveau de juiste keuze te bepalen.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Willem schreef op 24-02-2014

Als de pvda weer de a veranderd in arbeid en niet zo als nu de a voor adel staat hebben ze mijn stem

Marcel Altena schreef op 25-02-2014

Partij van de Afbraak

Regenboog schreef op 01-03-2014

Klopt niet; ook voor het krijgen van kinderen hoef je gen diploma te halen.....................

Uw reactie

Naam:
Bericht: