Wat zou jij doen met 14 miljoen?

Datum: 21-02-2014

8:56 uur - Hellendoorn – De Hellendoornse gemeenteraad heeft donderdag besloten een krediet van ruim 14 miljoen euro aan te gaan om de Noord-Zuidverbinding aan te leggen. GroenLinks vindt dit heel onverstandig. Niet alleen omdat het plan niet unaniem door de inwoners wordt gedragen, maar ook omdat het financieel zeer onverantwoord is. We hebben de komende jaren het geld hard nodig voor mensen!

 

De gemeente krijgt de komende jaren veel extra taken op bijvoorbeeld het gebied van zorg en werk. Deze taken moeten met veel minder geld dan nu worden uitgevoerd. Daarnaast heeft Hellendoorn al een schuld staan van 140 miljoen euro. Toch vonden CDA, BurgerBelang, GemeenteBelangen, VVD en de ChristenUnie het verantwoord om nog eens 14 miljoen euro te lenen voor de aanleg van de rondweg.

GroenLinks vindt dat we zorgvuldig moeten omgaan met gemeenschapsgeld. Juist in deze tijd moeten we ervoor zorgen dat mensen niet aan de kant blijven staan omdat we geen geld hebben om werk en zorg fatsoenlijk te regelen. Voor GroenLinks gaat het om mensen!

Maar wat zou jij doen met 14 miljoen?

Politiek is een kwestie van keuzes maken. GroenLinks kiest dus voor investeren in mensen. Maar wij zijn benieuwd welke keuze onze inwoners maken. Daarom vraagt GroenLinks: “Wat zou jij doen met 14 miljoen?”

Komende zaterdag zal GroenLinks in onze gemeente cheques uitdelen ter waarde van 14 miljoen euro. Wij vragen onze inwoners om ons te vertellen waaraan zij dit bedrag zouden besteden.  Dat kan via onze website: hellendoorn.groenlinks.nl

Het meest originele idee zal door GroenLinks worden beloond met  een cadeau ter waarde van 14 euro. Niet veel, maar ons campagnebudget is beperkt. En wij vinden het nu eenmaal belangrijk om verstandig met geld om te gaan.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Leo schreef op 21-02-2014

Allemaal verkiezingspraat en zieltjes lokken. Stemmen op GroenLinks, maar ook de andere kleine partijen heeft weinig nut, ze worden toch niet groot genoeg om wat in de 'politieke' melk te brokkelen te hebben.

jan snaps schreef op 21-02-2014

het wordt een dooie boel tonne kan tent sluiten !!!!

Ikke schreef op 21-02-2014

Ben benieuwd wat voor domme populistische reacties dit stuk nu weer oplevert.

harry schreef op 21-02-2014

Een dergelijke weg ligt er voor 50 jaar. Op langer termijn is het echt de beste oplossing. Dat bewoners van hellendoorn noord er niet blij mee zijn kan ik mij voorstellen. Maar de rest van het dorp is er beduidend beter mee af.

Gerrit schreef op 22-02-2014

Rondweg is oke, alleen niet op deze manier. Vanaf Hankate bij de dieren kliniek richting schuilenburgerweg / kasteelstaat.is oke. daar een retonde voor afslag Marle en het dorp Hellendoorn. Door naar het ijsfabriek met een retonde voor de afslag naar dorp Hellendoorn. Door naar Hulsen, maar dat geld is er niet en zal de komende 20 jaar er ook niet komen. succes er verder mee. mijn stem gaat in ieder geval niet richting de voorstanders

bert schreef op 22-02-2014

de gemeente doet nergens wat op uit voor de goede orde moeten ze de mensen vragen wat ze er van vinden maar alles is al besloten zo als altijd dus het gaat gewoon door

henkie schreef op 22-02-2014

@bert en gerrit De gemeenteleden de kiezers dus u en ik die hebben de raadsleden gekozen. Dus wij hebben mede bepaald wat er gebeurd door de door ons zelf gekozen gemeenteraad. Dat is nou wat ze noemen democratie.

Gerrit schreef op 22-02-2014

Klopt helemaal Bert, ik maak die fout niet weer. Ik denk dat de Gem.Hellendoorn al schuld genoeg heeft. En wil daar niet verantwoordelijk voor zijn.

LHL schreef op 23-02-2014

Leuk stukje hoor GroenLiks, maar zijn jullie nou wel of niet tegen de lening? Jullie doen eerst alsof jullie tegen de, volgens jullie, onverantwoorde lening zijn. En vervolgens zeggen jullie doodleuk dat dit bedrag nodig is voor zorg- en werktaken. Wat is het nu? Dat het plan niet unaniem gesteund wordt lijkt mij nogal logisch, maar jullie plannen om extra geld beschikbaar te maken voor die zorg- en werktaken zal ook niet unaniem gesteund worden. Een mooie flauwekul redenatie dus.

jan schreef op 23-02-2014

gewoon aanleggen en groen links mij stem krijg je niet is het nee bedoelen jullie ja

Uw reactie

Naam:
Bericht: