D66: ’Effe dimmen’ Burgerbelang

Datum: 07-02-2014

16.23 uur - In een recent persbericht geeft Burgerbelang aan blij te zijn met de komst van het restant Noord-Zuid verbinding bij Hellendoorn. Deze partij werpt zich op als een soort redder van het project. Dat is slechts ten dele waar.

Burgerbelang heeft zeker haar best gedaan. Ere wie ere toe toekomt  In de afgelopen begrotingsbehandeling hebben ook een aantal andere  partijen zich zeer ingespannen voor het afmaken van deze weg bij Hellendoorn.

Ook D66 is tevreden over de afloop. Aan de ene kant hebben we de zorg om de gemeentefinanciën maar aan de andere kant de noodzaak i.v.m. veiligheid en leefbaarheid in het dorp Hellendoorn. Bovendien telt voor D66 zwaar dat eenmaal genomen beslissingen ook snel worden uitgevoerd. En dit besluit lag er al heel lang en is al te vaak naar achteren geschoven.

De verbazing van BB dat de provincie niet  met geld over de brug wilde komen is een toneelstuk. Het geeft nog eens aan dat een lokale partij als Burgerbelang geen enkele ingang heeft op het provinciehuis. Er was ook afgelopen herfst geen enkele aanwijzing dat Zwolle over de brug zou komen. De gemeente heeft nog een ultieme poging gedaan om de NZ-verbinding te verkopen aan de provincie, maar die had begrijpelijk geen trek. Als er gelobbyd moet worden in Zwolle of den Haag blijkt de rol van lokale partijen minimaal.

Henk Daggert

Fractievoorzitter  D66 HellendoornReacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Roelofs schreef op 07-02-2014

Helemaal mee eens. Die lokalo's zijn leuk voor als het gaat over plantsoenen en betaald parkeren. Als er zaken aan de orde komen waarbij de Provincie of Kabinet hulp moeten bieden hebben ze geen enkel nut. Zie ook zoals recent met het opwaarderen van N35.

Arie schreef op 07-02-2014

Mijnheer Daggert, Als de landelijke partijen zoveel vertrouwen bij de kiezers zouden hebben zouden u en de "gevestigde" partijen niets te klagen hebben. Kennelijk hebben de kiezers dit vertrouwen niet, ondanks de pot geld en de "populaire" landelijke politici die u ter beschikking heeft. Ook al vindt ik het niveau van de lokale partijen erg laag in deze gemeente. De landelijke partijen, CDA, CU en PvdA/GL voorop hebben deze gemeente de laatste jaren in een diepe schuldenlast gestort. D66 kan ik dit niet aanrekenen omdat zij heel lang geen draagvlak hadden in deze gemeente. Dus als ik u was zou ik ook maar even dimmen.

Willem schreef op 09-02-2014

als de gemeente, provincie, en het land naar de kl@@ten moet, vooral op D66 stemmen, zitten we alleen nog in 1 groot Europa

Uw reactie

Naam:
Bericht: