GroenLinks: Subsidie Regio Twente voor NZ-verbinding is niet pakjesboot 12!

Datum: 05-02-2014

14.12 uur - Vandaag werd de fractie van GroenLinks verrast met een persconferentie over de Noord-zuidverbinding. De subsidie van de Regio Twente is hier door het college binnengehaald als de pakjesboot van Sinterklaas. Echter, het college vraagt de gemeenteraad om 14,5 miljoen (!) euro krediet te verstrekken voor de verdere aanleg!

Dat is een enorm bedrag, dat neerkomt op ongeveer 10% van de totale schuldenlast van de gemeente. Het college schrijft dat de investeringen passen binnen de begroting. Maar GroenLinks heeft hier grote problemen mee. Juist de afgelopen jaren is er binnen de begrotingen enorm gesneden in de sociale sector. Wat op voorzieningen voor mensen wordt wegbezuinigd, is alleen met veel geld en moeite in de toekomst weer op te bouwen!

 

De komende jaren komen er nog grote ontwikkelingen op ons af. Denk aan de Jeugdzorg, de nieuwe WMO en de Participatiewet. Het is nog volstrekt onduidelijk hoe we dit financieel moeten gaan opvangen en welke risico’s we lopen.

 

GroenLinks vindt het dan ook totaal onverantwoord om nu 14,5 miljoen euro krediet te verstrekken voor de Noord-zuidverbinding. De gemeente zit in financieel zwaar weer en er moeten keuzes gemaakt worden. GroenLinks kiest dan niet voor een megabedrag voor een nieuwe weg. GroenLinks kiest voor mensen. Voor goede zorg, geen bezuinigingen meer op Stichting de Welle, en passend werk voor mensen met een arbeidsbeperking.

 

In de commissievergadering van de commissie Grondgebied van aankomende woensdag zullen wij dit nogmaals benadrukken.

 

Namens GroenLinks Hellendoorn,

 

Dennis op den Dries

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Ger schreef op 05-02-2014

Waarom is er in hemelsnaam nu nog een rondweg nodig. Al het verkeer vanaf Ommen word voor Ommen al omgeleid via Raalte of Almelo. Vroeger toen men begon te ouwehoeren over een rondweg was het nog druk met verkeer in Hellendoorn. Nu is de aanvoer van verkeer vanaf alle richtingen omgeleid via de grote afvoerwegen en is het in het Dorp Hellendoorn velemale rustiger. Dus gebruik het gemeenschapsgeld voor de gemeenschap en niet om een prestigieuze rondweg aan te leggen waar ik de toekomst met grote zekerheid nog minder verkeer over zal komen.

claus schreef op 05-02-2014

de vroegere s15 de afslag van de a1 bij rijssen zou worden door getrokken en zou gaan aan sluiten op de weg richting OMMEN, maar dat ging toen al niet door, nu kost het meer geld en waarom.

Arie schreef op 06-02-2014

De verkiezingen komen er aan. BB en CDA zijn de Hellendoornse kiezers aan het paaien en vergroten de schuldenlast nog gauw even zodat onze kinderen straks met de gebakken peren zitten.

Uw reactie

Naam:
Bericht: