De beer is los!

Datum: 28-01-2014

16.20 uur - Hellendoorns Onafhankelijke Partij heeft met stijgende verbazing de collegeplannen gelezen om parkeergeld te gaan heffen op onze Berg. Dit druist tegen alles in om je als gemeente gastvrij op te stellen en dan drukken wij ons nog heel zachtjes uit.

Help de beer is los! Blijf met jullie bestuurlijke klauwen van onze toeristische sector af. Zijn jullie nu helemaal! Help ons toerisme ook niet even om zeep.  Wie verzint er nou het beroerde idee om betaald parkeren bij restaurant Dalzicht en aan de Holtense zijde bij het diorama te onderzoeken.

Het college van Hellendoorn onderzoekt samen met de provincie en de gemeente Rijssen-Holten of er te verdienen valt aan de miljoen bezoekers, inwoners en toeristen die per jaar de Sallandse Heuvelrug bezoeken.

Bezoekers zullen als deze plannen doorgaan, nog sneller door de tunnel richting Zwolle of Enschede ons links laten liggen en onze inwoners moeten gaan betalen voor een bezoekje aan hun eigen achtertuin.???

Als voorbeeld de entreeprijzen Nationale Park de Hoge Veluwe

 

Het meenemen van een eigen fiets is gratis.

Mindervaliden betalen het reguliere entreetarief.

Let op een middag voor een gezin met twee kinderen kost hier een totaal van € 32,30 inclusief parkeren! 

 

Is dit onze toekomst? Gaan we zo GASTVRIJ worden? HOP heeft onlangs de gemeente een waterpoort aangeboden, een drijvend gebouw vergelijkbaar met de Paarse Poort.
Maar als dit de intenties zijn van dit college gaan we het aanbieden van deze unieke waterpoort opnieuw in overweging nemen.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Harm schreef op 28-01-2014

Of je nu wilt winkelen, of de natuur in wil en daarvoor moet betalen , het blijft raar en is zeker niet gastvrij. Maar die discussie is al geweest. Je kunt beter tol vragen als je door N,dal wilt rijden??!!

Abc schreef op 28-01-2014

Ik heb elders al gerageerd,maar kom tot de conclusie dat er per dag (x365) bijna 3.000 bezoekers komen Wie kan mij dit verklaren !!!!!!

J.K. schreef op 28-01-2014

Ten tijde van de oprichting in, ik meen 2004. Heb ik dit al voorspeld, op den duur komt er een hek om het nat.park de Sallandse heuvelrug. En zal er betaald moeten worden om er te recreëren. En zie anno 2014 is het zover ! NB. wordt dit helemaal zonder de hulp van een of ander EXTERN onderzoeksbureau gedaan ? Chapeau gemeente !!

roelofs schreef op 28-01-2014

Van het College van de Gemeente Hellendoorn (lees: CDA) kun je deze aktie wel verwachten. Van Rijssen-Holten niet. Ik vraag mij dan ook af of die laatste hier heel serieus in is.

J.K. schreef op 28-01-2014

Nu lees ik net op RTV Oost, er is TÓCH een bureau ingeschakeld. Accountants en adviesbedrijf Twynstra Gudde. Weinig expertise in eigen gemeentehuis !!

scepsus schreef op 28-01-2014

Prima, om te winkelen ging ik al naar Rijssen, als ik de natuur wil wandelen ga ik wel naar de lemelerberg.

Willem Stolmeijer schreef op 28-01-2014

Waar blijft onze vrijheid ?

claus schreef op 28-01-2014

het is en blijft een zooitje daar in ons??????????? rusthuis maak onze gemeente maar onmiddelijk met de grond gelijk, zo komen er GEEN toeristen. SCHANDALIG ba ba ba ba ba

fien schreef op 28-01-2014

en daarna tol betalen om door de tunnel te mogen rijden. wat een gekken daar

piet schreef op 28-01-2014

wat mij betreft kappen die berg hebben we teminste een beetje brandhout op deze manier heb je er toch 1x wat aan.

Heinrich schreef op 28-01-2014

ik was vanavond bij de raadsvergadering, dit is dus weer een broodje aap van HOP

Niet te geloven schreef op 28-01-2014

Wees blij dat die mensen nog van de natuur willen genieten, misschien komen ze dan ook nog wel in het centrum om te winkelen. Als ze hier betaald parkeren invoeren dan zie ik Nijverdal een spookdorp worden en op de Sallandse Heuvelrug over een aantal jaren alleen nog maar dieren.

gerda schreef op 28-01-2014

Wees blij dat die mensen nog van de natuur willen genieten, misschien komen ze dan ook nog wel in het centrum om te winkelen. Als ze hier betaald parkeren invoeren dan zie ik Nijverdal een spookdorp worden en op de Sallandse Heuvelrug over een aantal jaren alleen nog maar dieren.

Gait schreef op 28-01-2014

Mensen de geschiedenis herhaald zich, was er in een ver verleden niet ene zacheus die in een boom klom, en oppertollenaar was. Tegenwoordig heet zo iemand wethouder.

gerda schreef op 28-01-2014

Helemaal mee eens Claus, het lijkt wel of ze het niet begrijpen.

wegmethop schreef op 29-01-2014

Dit is weer een "hopverhaal" dat niet klopt, niet het eerste verhaal dat de waarheid fors geweld aan doet. Als je als site hop een podium geeft, geef dan wel een reactie als het verhaal niet klopt. Ik zal nooit en heb nooit op het (c)da stemmen, maar hop is helemaal een ramp. Arme, arme kinderen die ooit les hebben gehad van stuut.

thal schreef op 29-01-2014

wat is dat nu weer nog meer betalen !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wat en onzin als ze dat doen dan komt er niemand meer. dan kunnen er nog meer winkels hier dicht want de toeristen blijven toch weg en de bewoners van nijverdal gaan toch winkelen in rijssen of raalte dus denk na wat jullie doen GEMEENTE HELLENDOORN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

suggestie schreef op 29-01-2014

De berg commercieel maken, Misschien ergens een stukje asfalt met een uitkijk toren en een snackbar. Wie weet er een geschikte plek?

Oald N'dal schreef op 29-01-2014

@ Suggestie, dat is lang geleden !

ikke schreef op 30-01-2014

Wat een dom populistisch geneuzel hierboven! Ga straks allemaal goed kiezen en stop met zeuren.

Uw reactie

Naam:
Bericht: