Jan Veneman lijsttrekker van GemeenteBelangen

Datum: 21-01-2014

14.00 uur - De leden van de lokale politieke partij GemeenteBelangen Hellendoorn hebben tijdens een goed bezochte ledenvergadering de voorgestelde kandidatenlijst unaniem vastgesteld. Jan Veneman is opnieuw gekozen tot lijsttrekker van de partij.

In de kop van de lijst is geen wijziging opgetreden. De nummers 1 tot en met 3 zijn inmiddels zeer ervaren en bekende gemeenteraadsleden namens GemeenteBelangen (GB). De nummer één op de lijst is Jan Veneman uit Hulsen, tevens fractievoorzitter is al vele jaren op vele fronten actief in de gemeente Hellendoorn. In de plaatselijke politiek draait hij al zo’n 16 jaar mee. Jan is volksvertegenwoordiger in hart en nieren. Hij heeft ogen en oren gericht op signalen en geluiden uit de Hellendoornse maatschappij en zet zich in voor een leefbare samenleving.

Op de tweede plaats staat Magda Knobben - Tijhaar. Zij is al bijna 12 jaar actief in de gemeenteraad namens GB. Zij maakt al 12 jaar deel uit van de commissie Samenlevingszaken. Daarnaast is zij voorzitter van de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken. In de afgelopen raadsperiode is Magda zeer betrokken geweest bij de ontwikkelingen omtrent SOWECO. Verder is Magda erg bezig met alles wat uit Den Haag komt richting Hellendoorn. Te denken valt dan aan alle  wet- en regelgeving met betrekking tot de Jeugdzorg, 

Als derde op de lijst staat Jan Slooijer. Hij is 10 jaar actief voor GB. De eerste twee jaar zat hij in de schaduwfractie, daarna was hij actief als commissielid in de commissie Algemene Bestuurlijke Zaken en Middelen. De afgelopen vier jaar heeft Jan zitting gehad in de gemeenteraad. Al bijna 40 jaar heeft hij bestuurservaring opgedaan bij landelijke, regionale en lokale verenigingen en stichtingen.
Kortom, GemeenteBelangen kiest voor een ervaren kopgroep! 

Nummer 4 is Cees Smale, die de afgelopen vier jaar actief heeft meegedraaid in de schaduwfractie. Hierdoor heeft hij veel contact gehad met de bewoners over zeer uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast is hij actief in het verenigingsleven en is hij lid van de Dorpsraad van Hellendoorn. 

Gerard Ter Horst is nieuw op de lijst en ‘komt binnen’ op nummer 5. Hij is een zeer bekende en actieve inwoner van Hellendoorn, zeker bekend van de voetbalvereniging Hellendoorn. Na jarenlang voorzitter te zijn geweest, is hij in oktober 2013 hiermee gestopt. Hij kan bogen op een ruime bestuurservaring.

Janneke Campmans, afkomstig uit Hulsen en nu wonend in Nijverdal, staat op nummer 6. Zij draait al een aantal jaren mee in het bestuur van GemeenteBelangen. Zij is docent Geschiedenis en Aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs bij scholengemeenschap Reggesteyn.
Jurry ten Hagen staat op nummer 7. Hij is de oud-voorzitter van BurgerBelangen en is nu kandidaat voor GemeenteBelangen. Namens BB heeft hij een jaar in de raad gezeten. Verder is hij bestuurlijk zeer actief geweest op het terrein van de sport en de kerk.
De nummer 8 is Jan Ronhaar, eveneens afkomstig van Burgerbelangen. Hij is ondernemer en inwoner van het dorp Hellendoorn.

De lijst bestaat verder uit: 9. Jan Schotman; 10. Anja Wolterink; 11. Wim Rientjes; 12 Jeannet Schraa - Op den Dries, 13. Henk Meijerink; 14. Henk Veltmaat.

15e is oud-dominee Aafko de Vries. Hij is lijstduwer en zet zich enorm in voor de minima, armoedebestrijding en de voedselbank.

Meer informatie: www.gbhellendoorn.nl.

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: