Ex-generaal versterkt CDA Hellendoorn

Datum: 21-01-2014

10:12 uur - Generaal-majoor b.d. Henk Morsink wil de politiek in. Begin deze maand zwaaide hij af als Chef Militaire Huis van de Koning.Morsink (57) was sinds 2009 adjudant-generaal van koningin Beatrix. Sinds de troonwisseling vorig jaar bekleedde hij deze functie nog luttele maanden in de hofhouding van koning Willem-Alexander. Nu hij sinds begin deze maand met functioneel leeftijdsontslag is, ambieert hij een plek in de raad van de gemeente Hellendoorn.

 

De gepensioneerde tweesterrengeneraal, die internationaal is onderscheiden met grootkruizen van onder meer Duitsland, Noorwegen, Chili, Qatar, Zweden en Mexico, staat op de vierde plek van de kieslijst van het CDA.

Hoewel hij een imposante militaire loopbaan achter de rug heeft, waarbij hij onder meer in 2006 tijdens de operatie Enduring Freedom in Afghanistan de taakgroep leidde die de NAVO-missie voorbereidde, acht hij zich geenszins te groot voor het lokale politieke werk.

„Na een lange militaire loopbaan wil ik me nu vol inzetten voor de eigen gemeenschap. Ik ga voor de motto’s ‘samen sterk’ en ’omzien naar elkaar’”, zo reageert Morsink op zijn overstap naar de politiek. Omdat de CDA-fractie in Hellendoorn momenteel acht zetels telt, is de kans groot dat de generaal met zijn hoge stek op de kieslijst ook daadwerkelijk kan aanschuiven in de raad.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

roelofs schreef op 21-01-2014

Dit zal vooral mannen aanspreken die ooit als dienstplichtige hebben gediend. Die zijn die poppenkast nog niet vergeten...

jan schreef op 21-01-2014

een partij die alles op houd jammer neem aan dat meneer in dienst tyd wel op zondag heeft gewerkt

Sjonnie schreef op 21-01-2014

Pensioen met 57? zou menig "burger" willen

henkie schreef op 22-01-2014

@jan. Heldere mening Jan,nu nog leren schrijven,en het maken van een goede zin.

Henk schreef op 23-01-2014

Het is toch te gek voor woorden dat waar andere mensen langer moeten werken men bij dit soort baantjes al op 57 jarige leeftijd met pensioen kan. Wat een aanfluiting voor alle mensen die een fisiek zware baan hebben.en ook na hun 65 door moeten. Een regerlrechte vorm van discriminatie..

Bronckhorst-Batenburg schreef op 01-03-2014

Citaat: "En hij acht zich geenszins te groot voor het lokale politieke werk" En Mozes daalde de berg af. Hoogmoed .... .... .. ...

Bronckhorst-Batenburg schreef op 02-03-2014

Inwoners van de gemeente Hellendoorn; hoe zit het met jullie gevoel voor eigenwaarde?!

karel schreef op 19-03-2014

henk gooi gelijk de beuk er in,en we gaan iedereen weer groeten hoera hoera hoera leve de koning!!!

Uw reactie

Naam:
Bericht: