Super Unicef sponsoren Regge Survival in het zonnetje gezet

Datum: 27-06-2012

Woensdagmiddag 27 juni 2012, aansluitend op de voorstelling “Hippe Gasten”, werden de SUPER UNICEF SPONSOREN REGGE  SURVIVAL gehuldigd. Niet, zoals gepland in het Openluchttheater Nijverdal, maar vanwege de regen in “het Centrum”.

unicefregge

De feestvreugde was er niet minder om.

De samenwerking tussen AV Atletics en het Platselijk Comité UNICEF bestaat al weer 5 jaar. Deelnemers aan de Regge Survival kunnen zich laten sponsoren voor UNICEF.
Elk jaar is er een ander UNICEF actiedoel. Was het vorig jaar “Honger, je moet en niet aan denken, je moet er wat aan doen!”  Dit jaar gaat de opbrengst naar de actie “Kinderarbeid, dat pikken we niet”.


Zoals gezegd, dit jaar was het de 5e keer dat Regge Survivallers zich voor UNICEF konden inzetten.
Het Openluchttheater vindt het fantastisch dat kinderen zo begaan zijn met hun “collega” kinderen, die alle dagen moeten survivallen, dat zij alle UNICEF sponsor survivallers uitnodigde voor de voorstelling “Hippe Gasten”.
Helaas gooide de regen roet in het eten. Niet dat dat voor onze survivallers wat uitmaakte, zij schuwen wat regen en modder niet. Maar de moderne electronica heeft wel problemen met regenwater.
De voorstelling werd dus verplaatst naar binnen.

De Hippe Gasten gaven een fantastische voorstelling. Ook de aanwezige ouders in het publiek lieten zich niet onbetuigd en het dak ging eraf!
Wat dat betreft toch nog een beetje Openlucht Theater.

Aansluitend aan deze geweldige show kregen Femke Blom en Loes Hutten uit handen van Bas Jongejan van de Wilgenweard een attentie. Zij mogen, als individuele SUPER UNICEF SPONSOR SURVIVALLER, samen met een vriend(innet)je een middagje Suppen bij de Wilgenweard.
Ook Stef ter Halle en Jort Preuter moeten we hier even noemen als SUPER UNICEF SPONSOREN REGGE  SURVIVALLERS. Zij konden vanmiddag helaas niet aanwezig zijn.
Rutger Cruiming van Landal de Hellendoornse Berg had voor de groepen The Best Boys, de Survival Girls, De Power Girls, Lollypops en de Holtense Speedy Girlz een middagje bowlen met drinken en een bitterbal meegenomen. De Holtense Speedy Girlz vielen hiermee voor de 2e keer op rij in de prijzen. Ook vorig jaar hebben ze zich enorm ingezet voor UNICEF.

Namens het Plaatselijk Comité UNICEF bedankte Irma Wevers-Kuipers alle UNICEF Sponsor Survivallers voor hun gezamenlijke inzet. Met elkaar hebben zij 2460 euro bij elkaar gebracht. Ook AV Atletics gaf naast hun sponsoring in natura nog een bedrag, waardoor het totaal op 3160 euro komt. Een geweldig resultaat waarmee UNICEF een aantal kinderen van de vuilnisbelt naar school kan helpen.

 

Extra informatie over UNICEF en de actie “Kinderarbeid, dat pikken we niet!”

 

Wat doet UNICEF:

UNICEF helpt kinderen in opdracht van de Verenigde Naties en komt wereldwijd op voor hun rechten.
UNICEF is er voor alle kinderen. UNICEF helpt hen bij het overwinnen van armoede, ziekte, geweld en discriminatie. En miljoenen kinderen gaan dankzij UNICEF naar school. Met een totaal pakket aan maatregelen helpt UNICEF problemen in landen structureel op te lossen. Zo is schoon water net zo belangrijk voor de gezondheid als voldoende gezond voedsel of medische zorg. De problematiek is in ieder land verschillend en de aanpak van UNCEF past zich aan de omstandigheden aan.

Kinderarbeid, dat pikken we niet:
Wereldwijd heeft UNICEF veldkantoren in landen die hulp ontvangen en kantoren in landen die fondsen werven. Nederland is een voorbeeld van een fondsen wervend land.

Elk jaar is er een actie thema. Dit jaar is het " Kinderarbeid, dat pikken we niet!"
In de hele wereld werken ongeveer 150 miljoen kinderen tussen de 5 en 14 jaar. Ze doen vies, zwaar of gevaarlijk werk en worden beroofd van hun recht op een normale ontwikkeling.
Veel kinderen hakken de hele dag stenen of rapen vuilnis.

Anderen werken op het land, op de markt of als sloofje in het huishouden. Er is vaak geen tijd of geld om naar school te gaan. De kans is daardoor groot dat ze altijd zwaar, onderbetaald werk moeten doen.

UNICEF vindt dit onacceptabel  en voert daarom actie tegen kinderarbeid.  We werken samen met overheden en maatschappelijke organisaties aan maatregelen om kinderarbeid te voorkomen en helpen kinderen die werken. Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat ze naar school gaan, of een vak leren.

Kinderarbeid ontstaat door diverse oorzaken, zoals armoede, gebrek aan kennis, het ontbreken van goed onderwijs en een slechte naleving van wetten die kinderen beschermen.

Dé oplossing tegen kinderarbeid bestaat niet, daarvoor is het probleem te complex. Daarom hanteert UNICEF een veelzijdige aanpak. We werken op de volgende manieren samen met de overheid en maatschappelijke organisaties om kinderarbeid en -handel te voorkomen:

 

 • wetgeving en beleid;
 • activiteiten voor kleine kinderen, zodat die niet meer met hun moeders mee hoeven naar de werkplek;
 • voorlichting;
 • onderzoek om het probleem in kaart te brengen;
 • geboorteregistratie, want met een geboortebewijs heb je officieel een identiteit en ben je minder kwetsbaar voor uitbuiting;
 • goed opgeleide sociaal werkers, politieagenten en juristen;
 • goed basisonderwijs.

 

 

Kinderen die al werken helpt UNICEF op de volgende manieren:

 

 • zorgen dat kinderen (terug) naar school gaan;
 • aanbieden van een vakopleiding, voor bijvoorbeeld kapster, naaister, bakker of automonteur;
 • praten met werkgevers, zodat zij meewerken aan onderwijs voor de kinderen;
 • zorgen voor opvangcentra, waar werkende kinderen terecht kunnen voor hulp en onderwijs;
 • kinderbijslag voor families, zodat die geld hebben om hun kinderen naar school te laten gaan;
 • hereniging met familie of pleeggezinnen.

 

 

Help UNICEF helpen:

Bijvoorbeeld door lid van UNICEF te worden.
SMS-actie: sms het woord "euro" naar het nummer 4333. Daarmee doneer je € 1,- aan de actie "Kinderarbeid. Dat pikken we niet!"
Of kijk op www.unicef.nl bij "Wat kunt u doen" voor nog meer mogelijkheden.

 

 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: