Inloopbijeenkomst ontwerp buitenruimte Paarse Poort

Datum: 24-06-2012

pp

Bent u nieuwsgierig naar het ontwerp voor de buitenruimte van de Paarse Poort? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op 28 juni. Op deze bijeenkomst kunt u het definitieve ontwerp voor de buitenruimte bekijken.

Verder zijn er onder meer referentiebeelden verzameld van materialen die worden toegepast. De informatiebijeenkomst vindt plaats van 16.30 – 19.30 uur in Hotel Restaurant Dalzicht Nijverdal.

Het definitieve ontwerp is een resultaat van de samenwerking van diverse betrokkenen, waaronder gemeente Hellendoorn, Staatsbosbeheer, Hotel Restaurant Dalzicht, Overlegorgaan Nationaal Park en provincie Overijssel.

De essentie van het ontwerp is een gevarieerd gebied dat een poort vormt, representatief is voor de Sallandse Heuvelrug, maar ook verrassend en uniek is, goed toegankelijk en herkenbaar. Kenmerkend voor De Sallandse Heuvelrug is het heidelandschap. Dat wordt in het hele entreegebied van N35 tot aan de bosrand (Spoorweg bos) teruggebracht, zoals dat ook rond 1900 aanwezig was op deze plek.


koepelIn de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan het Buitencentrum. Alleen de binnenste schil bleef over van het oude bezoekerscentrum. Daaromheen is men bezig met de bouw van de nieuwe vleugels. Bovenop komt de koepel, een letterlijk en figuurlijk hoogtepunt. Volgens planning zal die rondom de zomervakantie gereed zijn. Deze koepel is onderdeel van de ruimte waar de sterrenwacht gehuisvest zal worden.

Het project de Paarse Poort wordt mede mogelijk gemaakt door subsidies van provincie Overijssel en RegioTwente en bijdragen van Staatsbosbeheer, het Europese subsidieprogramma Leader en de gemeente Hellendoorn.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: