Hattrick Bas velt Bruchterveld

Datum: 24-04-2023

10:32 uur  - Afgelopen zaterdag ging het eerste elftal van SVVN weer op reis. Dit keer was het reisdoel Bruchterveld. Eind november werd deze wedstrijd in Nijverdal gespeeld en destijds pakte SVVN pas de tweede overwinning van het seizoen en deze verschafte de nodig lucht om wat de laatste plaats weg te komen.

De week er op werd er ruim verloren, maar dat was tevens de laatste nederlaag waarna SVVN aan een indrukwekkende opmars begon die voorlopig leidt tot een prachtige derde plaats. Om deze plaats te behouden zal er gewonnen moeten blijven worden. Bruchterveld heeft andere zorgen. Ze staan keurig in de middenmoot, maar het gaatje naar nacompetitieplek voor klasse behoud is slechts twee schamele puntjes. Ook zij moeten vandaag winnen. En uiteraard kunnen niet beide partijen winnen.

Voor twee invallers van vorige week was er nu een basisplaats. Bas Koedijk mocht voor het eerst sinds een zeer lange tijd weer starten en voor Stef Hallink was het zelfs zijn debuut als basisspeler. Onder broeierige omstandigheden gaf scheidsrechter Henk Zwakenberg uit Lemelerveld het startsein van de wedstrijd. In tegenstelling tot vorige week was het van het begin een open wedstrijd. Het eerste speldenprikje komt van de voet van Tygo Vliek als hij er vanaf links vandoor gaat. Hij weet de bal echter niet bij Teun Bakhuis te krijgen. Even later is een grote kans voor Maikel Ros van de thuisclub. Hij krijgt echter de bal onvoldoende onder controle om op doel te schieten.

In de achtste minuut krijgt SVVN een corner nadat een schot van Stef Hallink werd gekraakt. Het is een korte variant die links op de rand van het strafschopgebied voor de linker van Jimmy Scharphof komt. Hij schiet met de buitenkant van zijn voet de bal snoeihard in de verre kruising. Een wereldgoal die de doelman waarschijnlijk alleen maar heeft gehoord. Even later wordt Bas Koedijk de diepte ingestuurd. Hij lijkt binnen de beruchte lijnen te worden neergelegd, maar de scheidsrechter wuift het weg. In de 19de minuut krijgt Lesley op de Haar op 25 meter van het doel alle ruimte om te schieten. Met een prachtige boogbal schiet hij de bal wonderschoon achter de verbouwereerde Patriz Loohuis en hij brengt daarmee de ploegen op gelijke hoogte.

Het is een vermakelijke eerste helft met veel kansjes en kansen over en weer. In de 35ste minuut brengt Bas Koedijk zichzelf in stelling. Hij gaat alleen op de keeper af en verschalkt deze met een lage schuiver. In de 41ste minuut had het zo maar weer gelijk kunnen staan, maar een voorzet van rechts wordt door een aanvaller van Bruchterveld op de lat gekopt. Maar SVVN had ook nog met een ruimere voorsprong kunnen rusten als een vrije trap door de doelman voor de voeten van Tygo Vliek wordt gekopt. Hij schiet de bal wild hoog over het doel. Zo gaat SVVN rusten met 1-2 voorsprong in wedstrijd die verder wel in evenwicht is. Een overwinning is dus nog lang niet zeker.

De tweede helft is drie minuten oud als Tijn Poortman opstoomt en een prachtige voorzet aflevert die uiteindelijk links in de zestien hard op de lat wordt geschoten. Tijn komt weer in balbezit en weet nu Bas Koedijk in de zestien te vinden. Zijn schot treft het doel wel hard raak. Even later ranselt Patriz Loohuis nog knap een inzet uit zijn doel. In de 54ste minuut gaat Teun Bakhuis er vanaf rechts vandoor. Hij vindt met zijn voorzet Bas Koedijk die voor de derde keer deze middag het doel weet te vinden met zijn schot. Nu heeft Bruchterveld wel eerder een achterstand van drie doelpunten goed gemaakt tegen SVVN, maar het begint er toch nu zonnig uit te zien dat SVVN de punten kan meenemen.

Na een uur spelen wordt SVVN een strafschop onthouden als er duidelijk in de zestien een handsbal wordt gemaakt. De scheidsrechter legt de bal er echter buiten en de vrije trap van Jimmy Scharphof wordt gekeerd door de doelman. In de 74ste minuut kan Tygo Vliek alleen op de doelman af, maar hij schiet de bal te ver voor zich uit. Twee minuten later laat Tygo zien hiervan geleerd te hebben en verschalkt de doelman een diagonale lage schuiver. Mocht de wedstrijd al niet gelopen zijn, dan is het wel met deze 1-5. Beide -ploegen krijgen nog wat kansjes om te scoren, maar het bij deze prachtige 1-5 overwinning voor de Vladding.