Dialoogbijeenkomst “Verlies elkaar niet”

Datum: 25-03-2023

17.09 uur - Op woensdagavond 22 maart, de dag van de herdenking van het bombardement op Nijverdal, was er in het Memory Vrijheidsmuseum in Nijverdal een dialoogbijeenkomst over “Verlies elkaar niet”, over verharding versus verbinding. Wat zijn de oorzaken van de woede, wantrouwen en verharding, hoe ervaren we die en hoe krijgen we weer empathie, acceptatie, respect en verbinding.

De dialoogcoaches Menno Bom en Arjo van der Weerd gingen met de 16 aanwezigen in dialoog. In gesprek, met aandacht voor luisteren naar elkaar in plaats van voornamelijk zenden. Geen debat of discussie - die respectvol en vakkundig in de kiem werd gesmoord - maar de dialoog met elkaar aangaan. Persoonlijke gevoelens werden daarbij gedeeld. Die ruimte is er bij een goede dialoog.
 


De dialoog ervaren en ondergaan werd door de deelnemers als zeer verrijkend ervaren. Enkele reacties:

 
- een verademing

- heel fijn en zo nodig deze vorm van communiceren 
  
- goed om deze vorm mee te maken
  
-  ik ga dit direct thuis toepassen
  
- dit vraagt om meer  

- geïnteresseerd zijn in elkaar en blijf luisteren naar elkaar brengt zoveel
  
- dialoog geeft zoveel meer dan discussie
 


De dialoogavonden worden gedragen door Het Memory Vrijheids Museum en het Informatiecentrum Canadese Begraafplaats. De door Frank Rekers opgeleide dialoogcoaches zijn vrijwilliger bij beide organisaties.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: