SVVN knokt zich in ondertal naar overwinning

Datum: 28-11-2022

11.07 uur - Een vreemde gewaarwording afgelopen zaterdag op Sportpark Groot Lochter. Waar de laatste maanden serene rust heerst tijdens thuiswedstrijden van het eerste elftal schalde nu harde muziek uit de boxen. Dit met dank aan Alexander Meijers die de zaak weer aan het lopen heeft gekregen en aan onze nieuwe omroeper. Kevin Hoop moest zich haasten van zijn andere vrijwilligerswerk bij de HOI maar hij was ruim op tijd om de microfoon ter hand te nemen en deed dit met verve. Tot zover de bijzaken op deze zaterdagmiddag want alles draait uiteraard om het voetbal.

En gevoetbald werd er op Sportpark Groot Lochter. De nummer drie van de ranglijst VV Bruchterveld kwam naar Nijverdal. Dat is een positie waarvan SVVN momenteel alleen maar van mag dromen. SVVN staat immers derde van onderen, maar wel met een doelsaldo van +0. Dat geeft wel aan dat er nooit ruim verloren werd. Bij SVVN waren er drie wijzigingen ten opzichte van vorige week. Jimmy Scharphof, Alwin Zigterman en Sven Boerkamp startten deze zaterdagmiddag.

Het eerste gevaar van deze wedstrijd werd gesticht door Bruchterveld. Luuk Benjamins stoomt in de 2de minuut op aan de linkerkant en noopt met zijn schot Patriz Loohuis tot een stijlvolle redding. In de 10de minuut krijgt Bruchterveld een vrije trap op rechts iets buiten de zestien. Maxim Muusse schiet hard langs de muur op de vuisten van Patriz Loohuis. Een minuut later spreekt ook SVVN een woordje mee. Op rechts wordt Jimmy Scharphof, die voor de verandering weer eens in de voorhoede werd geposteerd, gevonden. Zijn schot gaat naast het doel van doelman Godeke van Bruchterveld.

Het is een levendige eerste helft met kansen voor beide doelen. In de 17de minuut zet Teun Bakhuis goed door op links. Hij ziet geen optie om de bal terug te leggen vanaf de achterlijn en schiet de bal bij de eerste paal tegen de doelman aan. Met zoveel kansen is het onmogelijk dat het lang 0-0 blijft en dat doet het dan ook niet. In de 19de minuut schiet Tygo Vliek net buiten de zestien op goal. Koen Godeke weet nog redding te brengen voor Bruchterveld, maar dan is het voor Jimmy Scharphof een koud kunstje om de score te openen. Beide teams zijn tot dan toe aan elkaar gewaagd, maar de voorsprong wordt uiteraard gekoesterd.

In de 31ste minuut wordt Tygo Vliek de diepte ingestuurd en hij schiet de bal langs doelman Godeke die Tygo bij de benen neemt. Strafschop SVVN. Teun Bakhuis heeft dit seizoen al eerder gescoord vanaf elf meter en dat doet hij nu niet. Hij stuurt wel de doelman de verkeerde kant op, maar schiet de bal op paal. Zo verzuimd SVVN het verschil op twee te zetten. In de 34ste minuut schiet Luuk Benjamins via het lichaam van een SVVN verdediger hoog over. In de corner die daarop volgt ziet de scheidsrechter dat Craig Post een duw geeft en legt, nu aan de andere kant, de bal weer op de stipt terwijl hij Craig ook nog een gele kaart geeft. Maxim Muusse weet dit buitenkansje wel te verzilveren en brengt bij ploegen weer op gelijke hoogte.

In de 44ste minuut krijgt SVVN een corner vanaf links. Delano Burnama wint het kopduel en brengt de bal bij Alwin Zigterman die van dichtbij SVVN weer op voorsprong schiet. Op het scheiden van de markt komt Patriz Loohuis uit en raakt hij de bal niet goed. Richard Snippe schiet de bal richting doel, maar ziet zijn inzet tergend langzaam voor hem langs de verkeerde kant van de paal gaan. Zo gaan we rusten met een 2-1 stand in een eerste helft die vermakelijk is en waar beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd zijn.

De tweede helft begint uitstekend voor SVVN. In de 48ste minuut wordt Julian Smit van Bruchterveld onder druk gezet waardoor hij een terugspeelbal geeft. Teun Bakhuis weet de bal te onderscheppen passeert de doelman en pikt met de 3-1 toch zijn doelpunt mee. Erg lang genieten kan SVVN niet van dit doelpunt. Eerst schiet Tygo Vliek nog venijnig op doel die de doelman met moeite weet te pareren. Een fout in de verdediging van SVVN zorgt er echter voor dat Maikel Ros op Patriz Loohuis af mag gaan. Hij vindt de doelman nog op zijn weg, maar in de rebound kopt Luuk Benjamins raak. De aansluitingstreffer voor Bruchterveld dus.

In de 56ste minuut wordt het penibeler voor SVVN. Craig Post maakt rond de middellijn hands. Bruchterveld heeft balvoordeel, maar als het spel stil ligt geeft arbiter Verduin toch de gele kaart voor deze onbewuste handsbal. Dat is de tweede kaart voor Craig dus hij moet het veld verlaten. Tevens geeft de scheidsrechter direct maar geel aan Patriz Loohuis terwijl die nog niet eens de gelegenheid kreeg tot tijdrekken. Zo moet SVVN een groot gedeelte van de tweede helft zich met tien man weten te redden.

Bruchterveld probeert SVVN wel onder druk te zetten, maar echt succesvol is het daar niet in. In de 67ste minuut zet Tygo Vliek het op een lopen en schiet hij oog in oog met doelman vanaf de zestien net naast. Het tiental werkt zich een slag in de rondte en geeft maar weinig weg. Ondertussen probeert het zelf af en toe met een counter de wedstrijd in het slot te gooien. Zo ook in de 86ste minuut als Melvin Morsink opstoomt. Hij wordt neergelegd op de rand van de zestien. Melvin neemt zelf de vrije trap en schiet deze naast het doel. In de 88ste minuut is er nog een grote kans voor Bruchterveld, maar het schot van Maxim Muusse gaat voorlangs.

Diep in blessuretijd is er nog een schermutseling rond de middenlijn. Patriz Loohuis denkt zich daarmee te moeten bemoeien en krijgt hiervoor zijn tweede gele kaart. Invloed op de uitslag heeft dit alles niet. SVVN weet in ondertal de punten in eigen huis te houden en dat is gezien het spel en de werklust die SVVN aan de dag legde deze dag verdiend. Volgende week speelt SVVN 1 een uitwedstrijd. Dan gaat het op bezoek in Enschede bij koploper Rigtersbleek. Het aanvangstijdstip staat nu nog op 15:30 uur, maar gaat waarschijnlijk naar 13:30 uur. We houden u op de hoogte.