Week tegen eenzaamheid – kom erbij

Datum: 26-09-2022

13.21 uur - Kom erbij! De Week tegen Eenzaamheid 2022 is van 29 september t/m 6 oktober en tijdens deze week staan ontmoeting en verbinding centraal. Ook in de gemeente Hellendoorn worden verschillende initiatieven georganiseerd.

Iedereen wil zich graag goed en geliefd voelen. Toch lukt dat niet altijd. Een klein gebaar kan het verschil maken. Als inwoner van de gemeente Hellendoorn kun jij helpen om juist in de Week van de Eenzaamheid verbinding te leggen met een ander. Het is fijn als mensen het gevoel ervaren dat er naar hen wordt omgekeken. Het mooie van geven is dat je er zelf ook veel voor terugkrijgt. Een blij gevoel, interessante ontmoetingen en wie weet mooie blijvende contacten. Een klein gebaar met een groot effect! 
 
Ook jij kunt vandaag iets betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt. Heb je een familielid, vriend of buur die hier last van heeft? Er is altijd wel iets dat iemand leuk vindt om te doen, samen met jou of met anderen. Een steuntje in de rug kan veel betekenen.
 
Initiatieven

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid wordt onze nieuwe dienst ‘Vind Gezelschap’ gelanceerd. Een platform die (senioren) kan helpen in contact te komen met anderen die uw interesses delen, contacten te leggen of af te spreken om samen iets te ondernemen. Daarnaast zijn er verschillende initiatieven in de gemeente Hellendoorn. Zo kun je in beide gemeentes meedoen met de gebakjesactie, waarbij je (gratis) twee lekkere gebakjes op kunt halen en die mee kunt nemen om op de koffie te gaan bij iemand die niet zoveel gezelligheid om zich heen ervaart. Of kom op de Join Us Social Friday op 30 september in ons jongerencentrum Place2Be, waar je alleen maar gelijkgestemden tussen de 12 en 30 jaar zult vinden die het ook fijn vinden om nieuwe mensen te leren kennen. Er wordt een BBQ en een escaperoom georganiseerd! Daarnaast vindt er op 6 oktober in beide gemeentes een vrijwilligersmarkt plaats. Want ook vrijwilligerswerk draagt bij aan het verminderen van eenzaamheidsgevoelens. Je helpt iemand anders én je krijgt er een goed gevoel voor terug! Kijk voor het hele programma tijdens de Week tegen Eenzaamheid op www.stichtingdewelle.nl/eentegeneenzaamheid.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: