SVVN wint ook zijn matige wedstrijden en is bijna zeker van nacompetitie

Datum: 23-05-2022

08:36 uur - SVVN ging zaterdag op bezoek bij Hardenberg’85. Het is voor de Nijverdallers de verste uitwedstrijd en dan wordt er ook nog om 15:15 uur afgetrapt. Slechts een handjevol supporters had de moeite genomen om af te reizen. Ook bij het thuisfront was de animo voor deze wedstrijd zeer klein zodat deze wedstrijd op een sfeerloos Sportpark Baalderveld werd afgewerkt.

Scheidsrechter Jan Klein Ganseij had ook de weg vanuit Nijverdal gevonden en geeft met een fluitsignaal het startsein voor deze wedstrijd. Ook op het veld was het maar een matte bedoening. SVVN kon het kennelijk niet opbrengen om hetzelfde te brengen als vorige week tegen De Zweef. Ook de thuisploeg bakte er maar weinig van. De eerste kans is wel voor Hardenberg’85. Een voorzet vanaf rechts wordt door een verdediger keurig terug gelegd op een aanvaller van Hardenberg. Deze raakt de bal niet goed en ziet voor hem de bal langs de verkeerde kant van de paal gaan.

Het spelbeeld is vooral rommelig. Beide ploegen kunnen de bal maar niet in de eigen ploeg houden. Zo krijgt de wedstrijd als kijkcijfer een zware onvoldoende. In de 17de minuut schiet Teun Bakhuis net van buiten de zestien de bal richting doel. Hij raakt de bal niet goed zodat het rolletje eenvoudig opgepakt kan worden door de Hardenbergse doelman. Het is tekenend dat dit voorval benoemd wordt. Het is een wedstrijd zonder hoogtepunten. In de 26ste is er nog een curieus moment. Een verdediger speelt de bal zonder te kijken terug naar zijn doelman. Deze kan er niet bij en ziet tot zijn opluchting de bal nipt voorlangs gaan.

Zo eindigt de slechte eerste helft zoals ie begon: Doelpuntloos. En dat terwijl de belangen voor beide partijen groot zijn om drie punten te halen. Bij een overwinning is SVVN zeker van plek vier en Hardenberg is bij een overwinning bijna zeker van lijfsbehoud. Daar is op het veld niks van terug te vinden.

De tweede helft begint iets beter dan de eerste helft, maar het houdt niet over. In de 50ste minuut combineert SVVN op links van de vijandelijke zestien als via een lepe pass Jimmy Scharphof wordt gevonden op de rand zestien en zijn verdekte schot valt onbereikbaar voor de doelman in de verre hoek. Verder gebeurt er helemaal niets in de tweede helft. Het is een foutenfestijn aan beide kanten en Hardenberg is kennelijk niet bij machte om een gelijkmaker te forceren. Het lukt hun maar niet om gevaar te stichten voor de neus van Patriz Loohuis.

Tot de 86ste minuut. Bij SVVN wordt aan de buitenkant gedekt en Berend Weiden gaat alleen op Patriz af. Weiden scoorde in Nijverdal nog drie keer. Zijn schot passeert Patriz maar belandt op de paal. Het is de start van zowaar een slotoffensief van Hardenberg. Tot hele grote kansen leidt het echter niet. Ook SVVN doet niets met de ruimte die ontstaat. Na een minuut of 95 vindt scheidsrechter Klein Ganseij het wel welletjes en verlost hij alles en iedereen van deze erbarmelijke wedstrijd.

SVVN mag dus weer drie punten toeschrijven aan het totaal. Het gat naar nummer vijf groeide na acht punten en dat is met nog twee wedstrijden te gaan onoverbrugbaar. SVVN wordt dus vierde en dat is een prima prestatie. Bruchterveld won van Wilhelminaschool en Hellendoorn van Bergentheim. Daardoor zit onze gemeentegenoot in poll position om de derde periode te pakken. Als Hellendoorn volgende week wint bij ASV en Wilhelminaschool niet wint van ON (dat in Hengelo kampioen kan worden) dan plaats SVVN zich voor de nacompetitie door de periode van ON over te nemen. Voorwaarde is wel dat SVVN zelf niet verliest van Bruchterveld.

Volgende week speelt SVVN de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. VV Bruchterveld is de tegenstander. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de heer Marco Verduin is fluitist van dienst.