Expositie in september in De Smidse over ’t Rooie Dorp

Datum: 21-05-2022

15.49 uur - De ’werkgroep expositie’ van de Historische Kring Hellendoorn-Nijverdal is alweer een aantal maanden bezig met het samenstellen van de exposite in september in de Smidse. Na twee Coronajaren waarin de expositie geen doorgang kon vinden, wordt er nu hard gewerkt aan een expositie over De Wilhelminawijk, ofwel ’t Rooie Dorp en over De Joncheerelaan. De expositie wordt geopend op zaterdag 27 augustus en duurt de hele maand september.

 
Eerder hebben we aandacht besteed aan de Grotestraat, de Wilhelminastraat/Kerkstraat en de Rijssensestraat. Naast ’t Rooie Dorp is er ook weer een selectie van groepsfoto’s te zien en besteden we aandacht aan het thema van Open Monumentendag, dit jaar “Duurzaamheid”.
We zijn op zoek naar anekdotes, verhalen die zich in ’t Rooi Dorp afspeelden. Ook foto’s uit de buurt en voorwerpen zijn van harte welkom. Zo kunnen we er in september weer iets moois van maken.
 
Ook verhalen en anekdotes en foto’s van bijvoorbeeld de horecagelegenheden aan De Joncheerelaan zijn van harte welkom.
Foto’s kunnen digitaal worden aangeleverd, maar bellen mag ook, dan digitaliseren wij de foto en ontvangt u hem na het inscannen weer terug. Zie voor gegevens hierna.
 
Ook dit jaar willen we dus weer een wand speciaal aan groepsfoto’s besteden. We hebben al een aantal groepsfoto’s die we vorig jaar niet meer konden plaatsen. Maar ook nieuwe foto’s van schoolklassen, verenigingen enz. zijn van harte welkom.
Graag zouden we de foto’s digitaal in minimaal een resolutie van 800 dpi of 1 MB ontvangen met daarbij zoveel mogelijk namen van leerlingen, die op de foto staan. Graag sturen naar fritskorver@gmail.com.
 
Mocht de foto echter niet digitaal beschikbaar zijn, neem dan contact op met Frits Korver, telefoon 06- 11833865, mail fritskorver@gmail.com. Wij zullen de foto dan scannen, waarna u de foto weer terugkrijgt.
 
Foto: Panorama Nijverdal anno 1927
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: