Thema-avond Gendysforie van de WMO-raad

Datum: 16-05-2022

15.57 uur - De Wmo-raad Hellendoorn organiseert op 30 mei om 19.30 uur in het Huis van Cultuur & Bestuur een thema-avond met als onderwerp Genderdysforie. Mensen met genderdysforie hebben een sterk gevoel van onvrede met het geslacht waarmee ze geboren en opgegroeid zijn. Het gender past niet bij hoe ze zich voelen en hoe ze zich willen uiten. Sommigen hebben hier zoveel last van, dat het kan leiden tot bijvoorbeeld depressieve klachten of angst. 

 
 
Tijdens deze thema-avond zal een moeder haar ervaringsverhaal vertellen over de zoektocht van haar zoon naar zijn eigen identiteit. Haar zoon werd als meisje geboren, maar zat voor zijn gevoel gevangen in het verkeerde lichaam. Deze moeder Miriam zal vertellen waar je als transgender en als naaste van een transgender zoal tegenaan loopt en welke psychische gevolgen het kan hebben, zeker als je niet de goede hulp krijgt of als je omgeving de transitie (nog) niet accepteert.
 
James Zwiers is transman en zal ons, vanuit zijn eigen opgedane ervaringen, meenemen in zijn transitieproces en wat daar allemaal bij komt kijken. Deze avond is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De thema-avond wordt gehouden in de Hellendoornzaal van het Huis van Cultuur & Bestuur (aanvang 19.30). Er is volop gelegenheid om vragen te stellen die avond en na de tijd kunt u altijd één van de sprekers nog even aanschieten. 
 
Met medewerking van Miriam Poortman en James Zwiers. Het is geen verplichting maar om een idee te krijgen van het aantal te verwachten aanwezigen vragen wij diegene die de avond wil bijwonen zich aan te melden bij Evelien Hondebrink (e.hondebrink@stichtingdewelle.nl)
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: