Vierde plaats bijna zeker na zege in derby

Datum: 16-05-2022

13.13 uur - Zaterdag speelde SVVN de laatste derby van het seizoen 2021/2022. Het was een thuiswedstrijd tegen De Zweef. De gasten hebben nog kampioensambities. Zij staan twee punten achter op koploper Oranje Nassau, dus is het zaak dat zij de laatste vier wedstrijden winnen en dan hopen op een misstap van de Almeloërs. SVVN staat op de vierde plaats en heeft vijf voorsprong op de nummer vijf. De vierde plaats betekent mogelijk deelname aan de nacompetitie als de derde periode gewonnen wordt door VV Hellendoorn.

Het was goed warm op Sportpark Groot Lochter. En ondanks dat de gemeente gesproeid had afgelopen week was het veld kurkdroog en dus knetterhard. Delano Burnama kwam weer terug van een schorsing en had een basisplaats. Dat gaat ten koste van Tygo Vliek. Ook Patriz Loohuis was weer beschikbaar en nam de plek onder de lat in ten faveure van Brian Leemhuis.

Het eerste wapenfeit komt van de thuisploeg in de 9de minuut. Zo’n achttien meter recht voor het doel van De Zweef krijgt SVVN een vrije trap. Jimmy Scharphof schiet dwars door de muur, maar de bal gaat recht op doelman Klein Boonschate af die eenvoudig kan redden. In de 15de minuut is het wel raak. Een vrije trap vanaf rechts vindt het hoofd van Delano Burnama die onberispelijk raak kopt. Er volgt een vlagsignaal en het doelpunt wordt geannuleerd wegens buitenspel.

In de 20ste minuut het eerste gevaar van de gasten. Lars Spijkerman bezorgt vanaf rechts de bal bij Tom Hegeman. Deze schiet net buiten de zestien de bal op doel en ziet Patriz Loohuis de bal uit zijn doel ranselen. Een minuut later is het wel raak. De Zweef krijgt in de middencirkel een vrije trap. Een moment van onoplettendheid bij SVVN. SVVN is overal mee bezig en Tom Hegeman schiet de bal van grote afstand in het doel SVVN verbouwereerd achterlatend.

Erg lang teleurgesteld was SVVN niet. Een minuut later bezorgt Sven Boerkamp de bal bij Teun Bakhuis. Teun gaat de vijandelijke zestien in, kapt terug en schiet de bal schitterend in de verre hoek het doel in. In de 29ste minuut is er nog een hachelijk moment voor het doel van SVVN. Een voorzet van rechts bereikt de geheel vrijstaande Sven Dikkers. Patriz Loohuis redt op miraculeuze wijze SVVN van een tegendoelpunt.
Zo wordt er gerust met een gelijke stand na een eerste helft waar beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Op zich is dat best verrassend gezien het grote verschil in punten tussen beide ploegen.

In de tweede helft kan er snel gejuicht worden. Bij een corner vanaf links denkt De Zweef dat ze de kleinste man van hert veld niet hoeven te denken. Net als vorige week zaterdag tegen DES kopt Jimmy Scharphof raak en nu brengt hij SVVN op voorsprong. Even later ontsnapt Marvin Thomas. Zijn voorzet wordt in de zestien onderschept terwijl voor eigen succes ook een optie was geweest.
SVVN moet dus bijna een helft de voorsprong verdedigen. En zeker het eerste gedeelte slaagt het daarin met verve. Sterker nog: SVVN krijgt kansen op meer, terwijl De Zweef maar niet gevaarlijk kan worden. In de 61ste minuut krijgt SVVN maar weer eens een corner vanaf rechts. Jimmy Scharphof slingert de bal richting het doel en zit de bal bijna ineens in het doel verdwijnen terwijl aanvallers van SVVN net te kort komen om de bal over de doellijn te duwen.

SVVN blijft vrij eenvoudig overeind. In de 86ste minuut volgt er nog één kans voor de gasten. Een corner vanaf links vindt het hoofd van Joey Knobben die bij de tweede paal de bal op doel kopt. Patriz Loohuis brengt weer redding en houdt zijn doel schoon. Een minuut later kan Melvin Morsink de wedstrijd in het slot gooien. Hij vuurt op het doel maar de keeper redt met een katachtige redding.

Gescoord wordt er niet meer. SVVN haalt toch nog een keer de volle buit uit de derby. De overwinning is terecht. SVVN was de enige ploeg die deze middag wou winnen en daar ook recht op had. Het gat naar plek vier groeide naar zeven punten met nog drie wedstrijden te gaan. Dat mag SVVN niet meer laten lopen. De Zweef kan zich opmaken voor de nacompetitie. ON heeft vijf punten voorsprong en zal kampioen worden. Volgende week gaat SVVN op bezoek bij Hardenberg’85. De wedstrijd op Sportpark Baalderveld begint om 15:15 uur en staat onder leiding van de heer Mick Landman.