20 mei 'Wat bezielt je' met Els Brinks

Datum: 15-05-2022

11.24 uur - Op 26 april jongstleden ontving Els Brinks een koninklijke onderscheiding. De 67 jarige Els( Elisabeth) Brinks Middelkamp doet en deed het nodige voor de samenleving: Handicamp, het organiseren van collectes, de Raad van Kerken, activiteiten voor de Welle en de katholieke kerk o.a. En dat alles terwijl zij behoorlijke lichamelijke beperkingen heeft( dystrofie), iets waar ze liever niet over spreekt.

Als dochter van oud-wethouder Middelkamp en een Poolse moeder die na de 2e Wereldoorlog naar Nederland kwam, was het ‘iets voor een ander doen’ gewoon aangeboren in het gezin van 8 kinderen, zo zegt ze zelf. Warm en bevlogen spreekt ze over haar geloof dat ze van huis uit heeft meegekregen. Achter het huis van haar en haar man Jenne staat een kapelletje in de tuin, waar zij regelmatig even stil gaat zitten om te bidden en een kaarsje aan te steken. Voorbijgangers en buren zijn er ook van harte welkom. Haar liefde voor haar geloof en in het bijzonder moeder Maria bracht haar in het verleden in Lourdes.
 
10 Jaar geleden begon ze met het organiseren van reizen naar Lourdes voor mensen met een beperking. Met de opbrengst van de verkoop van heiligenbeelden en andere typisch katholieke voorwerpen zoals missalen en kettinkjes wordt de reis en het verblijf voor de bedevaartgangers bekostigd. Ook dit jaar staat er al weer een reis naar Lourdes gepland. ‘Mensen worden niet beter in Lourdes, maar putten wel enorm veel kracht uit een bezoek aan Lourdes,’ aldus Els Brinks. En: ‘bidden helpt.’ 
 
Het gesprek wordt uitgezonden in het weekend van 20 mei direct na HOijournaal en zoals gebruikelijk het hele weekend herhaald op de halve even uren. De uitzending is ook te volgen op de livestream van www.HOimedia.com waar de uitzending ook te zien is op Uitzending Gemist
 
Presentatie en eindredactie: Wil de Bruine, regie: Melanie Vos, techniek: Jan van Dam.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: