Benauwde zege in matige wedstrijd

Datum: 12-05-2022

10:15 uur - Afgelopen dinsdag werd er een compleet programma afgewerkt in de 3de Klasse D. De 22ste speelronde werd gespeeld en dat betekende voor SVVN een uitwedstrijd naar Voorwaarts V. Een doordeweekse wedstrijd tussen twee dorpsderby’s door, maar zeker zo belangrijk. Want ook in deze wedstrijd zijn er drie punten te verdienen.

De belangen voor beide teams zijn groot maar anders. SVVN is in een strijd verwikkeld dat aan het einde van de rit een mooi toetje in de vorm van nacompetitie kan betekenen. Boven Westerhaar hangen er donkere wolken. De ploeg staat laatste en knokt dus tegen degradatie. Voorwaarts kan elk puntje gebruiken en het liefste per drie.

De scheidsrechter van deze avond was Niels Mulder. En dit was niet de arbiter uit Almelo, maar de jongere variant uit Vriezenveen. Om half acht werd er afgetrapt en de wedstrijd kon met name op belangstelling rekenen uit Nijverdal. Er waren drie wijzigingen ten opzichte van zaterdag: Patriz Loohuis en Nick Snellink waren afwezig en Delano Burnama geschorst. Hun vervangers waren Brian Leemhuis, Ronald van den Berg en Sven Boerkamp.

Vanaf het begin van de wedstrijd had SVVN wel het meeste balbezit, maar wist het geen enkele kans te creëren. Ook Voorwaarts kwam niet voor het vijandelijke doel en zo ontstond er vooral een middenveldgevecht. De eerste beste kans is het wel gelijk raak. Via een ingooi wordt geprobeerd de vijandelijke zestien te bereiken. Uiteindelijk lukt dat met het nodige geluk. Maar dan is het wel Marvin Thomas die de bal perfect teruglegt op Tygo Vliek die met een hard en hoog schot de doelman kansloos laat.

Twee minuten later is het weer raak. Teun Bakhuis trekt vanaf links naar binnen en vuurt van grote afstand op het doel. De bal spat uiteen op de onderkant van de lat achter de kansloze doelman. Marvin Thomas is er als de kippen bij om de 0-2 tegen de touwen te koppen. De twee minuten blijken een zeldzaam moment van opwinding te zijn de eerste helft. In de 41ste minuut heeft Marvin Thomas de 0-3 op de slof. In de zestien mag hij vrij aanleggen, maar zijn schot gaat over het doel. Zo is de ruststand 0-2. Voorwaarts voetbalt niet minder dan SVVN, maar de gasten zijn de enige die een klein beetje gevaar kunnen stichten en zijn dan zeer effectief in de afronding.

Dus aan het begin is er geen vuiltje aan de lucht voor SVVN om de drie punten mee te nemen naar Nijverdal. De tweede helft zoekt Voorwaarts meer de aanval. Toch is het Marvin Thomas die net een teenlengte te kort komt om de 0-3 te maken. Aan de andere kant wordt er door SVVN een domme overtreding gemaakt binnen de beruchte lijnen. Een koud kunstje voor Gert Dogger, hoewel Brian Leemhuis er nog dichtbij zit. Door de aansluitingstreffer wordt het toch weer spannend. Totaal onnodig dat SVVN de gastheren weer in de wedstrijd laat komen.

Voorwaarts is de tweede helft de bovenliggende partij. In de 58ste minuut kan Voorwaarts gebruik maken van een misverstand in de verdediging. De doelman is al uitgeschakeld, maar Alwin Zigterman redt op de lijn. In de 67ste minuut schiet Bernd Bove van de thuisploeg de bal van grote afstand op de buitenkant van de paal. In de 71ste minuut dan eindelijk het eerste gevaar van SVVN. Een vrije trap van Jimmy Scharphof vanaf rechts vindt het hoofd van Martijn ter Steege die vrijer stond dan hij wellicht zelf dacht. Hij kopt de bal naast het doel. Twee minuten later komt Sven Boerkamp in kansrijke positie na een gekraakt schot, maar zijn schot gaat voorlangs.

Toch blijft de voorsprong broos en zijn in de tweede helft de beste kansen voor Voorwaarts. In de 80ste minuut gaat Bernd Bove alleen op keeper Leemhuis af. Hij zet voor, maar Alwin zit er tussen voordat zijn collega aanvaller de gelijkmaker in kan schieten. Het wordt langzaamaan donker en dat vooral tekenend voor de thuisploeg. In de 87ste minuut ziet Brian Maimba de doelman te ver voor zijn doel zijn. Brian ziet zijn lob net voorlangs gaan. Het wordt nog erger voor de thuisploeg als Brian Maimba ontsnapt en Björn Wessels hem van achteren neerhaalt terwijl Brian alleen op de keeper afgaat. De scheidsrechter trekt resoluut de rode kaart en zo eindigt Voorwaarts ook nog met tien man. Op basis van de tweede helft had Voorwaarts absoluut meer verdiend, maar er wordt niet gerouwd dat de drie punten meegaan naar Nijverdal.

Zaterdag de derby tegen De Zweef. Door het puntverlies van ON bij Hellendoorn staat De Zweef nog maar twee punten achter de koploper. SVVN staat door de overwinning nog steviger op de vierde plaats. Het gat met de rest is nu vijf punten en meer. Maar SVVN kan zich geen verslapping veroorloven wil het vierde blijven. De wedstrijd op Sportpark Groot Lochter begint om 14:30 uur. Scheidsrechter is de heer Erwin Heijmeriks uit Emst.