SVVN maakt enige doelpunt maar speelt gelijk

Datum: 02-05-2022

9.13 uur - Zaterdag speelde SVVN een thuiswedstrijd tegen ASV’57. De belangen in dit duel waren divers. SVVN wil winnen om de vierde plaats vast te houden terwijl ASV de punten hard nodig heeft in hun strijd tegen degradatie. Het was ook weer de wedstrijd tussen de twee trainers tegen hun vorige club. Er vond een scheidsrechter wijziging plaats. Arnhem was klaarblijkelijk niet ver genoeg en daarom mocht de heer Dik Hendriksen invliegen vanuit Dodewaard.

Om half drie werd er afgetrapt. SVVN had veel balbezit, maar toch is het eerste wapenfeit voor de gasten uit Aadorp. Lars Stokman zet goed door, maar schiet de bal in vrij kansrijke positie hoog over het doel van Bryan Leemhuis. In de 17de minuut is er een goede actie van Delano Burnama op rechts. Zijn voorzet is ook perfect en de kopbal van Tygo Vliek spat uiteen op de lat. SVVN blijft op zoek gaan naar een doelpunt. Nick Snellink vindt met zijn lange bal Teun Bakhuis die plots oog in oog komt met doelman Boogerd van ASV. Zijn inzet gaat echter voorlangs.

In de 26ste minuut wordt een voorzet van rechts door de verdediging van ASV verkeerd weggewerkt. Tygo Vliek mag aanleggen maar vindt de benen van de doelman op zijn weg naar succes. Ook ASV krijgt de nodige kansjes, maar de grootste is toch weer voor SVVN. Marvin Thomas draait zich knap vrij, maar wederom is het de doelman van ASV die redding weet te brengen.

Zo wordt er gerust met de brilstand op het bord. Hoewel het spel aan beide kanten slordig is, is het toch vrij attractief omdat er voor beide doelen de nodige kansen valt te noteren.

De tweede helft is drie minuten oud als Jimmy Scharphof een vrije trap vanaf links neemt. Marvin Thomas kopt via de binnenkant van de bal raak. De scheidsrechter stond veel te ver van de situatie af, maar de houding van de doelman gaf duidelijk aan dat hij de bal ver achter de doellijn weg haalde. Om werkelijk onbegrijpelijke redenen kent de scheidsrechter dit zuivere doelpunt niet toe. Zelfs al stond de scheidsrechter niet goed opgesteld dan nog had hij moeten zien dat de bal ver achter de doellijn was.

De tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk dan de eerste helft. Dit omdat er nauwelijks gevaar werd gesticht voor beide doelen. Het was niet zo dat het aan de wil ontbrak, maar de ploegen brachten te weinig voetbal om een zege te mogen claimen. De grootste kans was nog voor SVVN. Een verre ingooi van Tijn Poortman bereikte Jimmy Scharphof. Zijn inzet werd gekeerd door de beste man van het veld vanmiddag: De doelman van ASV Sven Boogerd.
ASV koesterde het punt wat hard nodig is in hun strijd. SVVN was niet bij machte en uiteindelijk kon iedereen leven met een gelijkspel ondanks de wrange smaak die SVVN overhield aan de 48ste minuut. SVVN mocht niet mopperen over de uitslagen op de andere velden en heeft nog steeds de vierde plaats in handen met vier punten voorsprong op de concurrentie. Dat geldt ook voor ASV dat weliswaar voorlaatste blijft, maar het gat naar veilige haven blijft overbrugbaar. We wensen de sympathieke Aadorpers veel succes toe in hun strijd tegen degradatie en zien hun graag volgend seizoen terug.

Volgende week is het dé derby van Nijverdal. Sportpark Gagelman is het decor voor de wedstrijd DES tegen SVVN. De wedstrijd begint om 14:30 uur en de scheidsrechter is de heer Jeroen Frei