Wensambulance haalt recordbedrag van €775,- aan muntjes uit de waterbak van Sungai Kalimantan

Datum: 24-11-2021

19.30 uur - "Onze vrijwilligers zijn erg blij dat onze stichting als goed doel is uitgekozen. Het is een mooi bedrag wat wij goed kunnen gebruiken. Onze stichting is volledig afhankelijk van giften, sponsors en donaties van particulieren en bedrijven", zeggen vrijwilligers Margreet Schutte en Marion Hulzebos van Stichting Wensambulance Oost-Nederland.

Woensdag kwamen de enthousiaste vrijwilligers uit Hengelo langs om in het leeggepompte bassin van de Sungai Kalimantan honderden euromunten te verzamelen. Ieder seizoen gooien bezoekers muntjes in het reservoir onder de attractie. Nu het seizoen ten einde is, hebben de medewerkers het bassin leeggepompt en is het muntgeld op de bodem goed zichtbaar geworden.
 
,,Traditiegetrouw geven we de opbrengst aan een goed doel en dit jaar hebben we voor Stichting Wensambulance Oost-Nederland gekozen. De vrijwilligers verrichten goed werk. Ze laten de laatste wensen van terminale en ernstig zieke patiënten op een bijzondere wijze in vervulling gaan door passend vervoer te bieden", meldt Eelco Hövels van het Avonturenpark.
 
,,Alle wensvragers beleven onder begeleiding van onze vrijwilligers een onvergetelijke dag, waarbij ze in het zonnetje gezet worden en even hun ziekte kunnen vergeten. De reacties van de wensvragers en hun naasten zijn echt met geen pen te beschrijven", zegt Marion. Vrijwilliger Margreet vult aan: ,,Het zijn echt kleine dingen die de dag onvergetelijk maken en de ogen van onze wensvragers laten stralen. Nog één keer je kinderen of kleinkinderen zien genieten in een attractiepark, de optocht van Sinterklaas bekijken of toekijken bij het afzwemmen."
 
In 2022 krijgt de actie 'Sungai Kalimantan' een vervolg. ,,Aankomend seizoen mogen we een wens vervullen voor een gezin die graag nog eens naar Avonturenpark Hellendoorn wil gaan. Daarnaast zetten we de verzamelde 775 euro in voor een belangrijk doel: de aanschaf van een nieuwe ambulance met een elektrische brancard. De brancard biedt de wensvragers meer comfort én onze vrijwilligers kunnen de patiënten zo veel sneller vervoeren."
 
 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Jos schreef op 30-11-2021

Geen verdubbeling door het Park?

Ikargermiedood schreef op 03-12-2021

Nee, geven ze liever uit aan die onzinnige vuurwerkshows als afsluiting 's avonds !

Uw reactie

Naam:
Bericht: