Opnieuw een verliespartij voor de waterpolo dames-en heren van Het Ravijn

Datum: 22-11-2021

14.25 uur - Het zit  de waterpolo dames- en heren van Het Ravijn niet mee de laatste paar weken. Afgelopen zaterdag leed de damesploeg van trainer-coach Wicher Diallo helaas de vierde achtereenvolgende nederlaag in de Eredivisie competitie. In Ede verloren de Nijverdalsters met 12-10 van het damesteam van Polar Bears. De Nijverdalse waterpolo heren moesten ook een nederlaag incasseren. Het werd 8-7 tegen het herenteam van Polar Bears.

 
Dames 1:
De Nijverdalse dames begonnen  goed aan de wedstrijd. en wisten dat drie periodes lang vol te houden. Woordvoerster Laura Boerdam: "We hebben in de wedstrijd tegen Polar Bears drie periodes lang laten zien dat wanneer we als team samen spelen en onze afspraken nakomen, we beter zijn dan de tegenstander. Als dat niet gebeurd, zie je dat de tegenstander daar gebruik van maakt, en weet terug te komen in de wedstrijd. Dat heeft geleid tot ons verlies".
 
Heren 1:
Ook de heren verloren in Ede, zij het nipt met 8-7. Aanvoerder Lars Gottemaker en trainer-coach Zeno Reuten over de verloren wedstrijd: "Het was van onze kant geen goede wedstrijd. We speelden te onzeker en in een te laag tempo en dan kom je tekort tegen ploegen als Polar Bears.Zeno Reuten vond dat er verdedigend wel goed was gespeeld, maar dat zijn ploeg aanvallend tekort was geschoten. Ook had de Almelose topcoach te maken met enkele blessures, waardoor het er niet gemakkelijker op werd. "Het moet de komende weken wel beter worden", besluit Reuten. "Maar dat komt wel goed", verwacht hij. Jeugdinternational Emiel Wouters kende echter geen schroom. Hij schoot er zes van de zeven doelpunten in. De heren zakken na 11 wedstrijden met 22 punten naar een 4e plaats. De waterpolodames staan na 10 wedstrijden met 11 punten op een zesde plaats.
 
Zaterdag 27 november reist de ploeg van Wicher Diallo naar het Utrechtse zwembad "De Krommerijn", waar om 17:45 uur de competitiewedstrijd tegen UZSC wordt gespeeld. De waterpolo heren hoeven niet te reizen. Zij spelen om 18.00 uur in het eigen Ravijnbad tegen de heren van SG Waterpolo Den Haag. De Hagenaars staan troosteloos onderaan met 0 punten uit 11 wedstrijden.
 
Statistieken Dames 1:
Polar Bears- Het Ravijn: 12-10
Periodestanden: 3-5, 6-8 6-9, 12-10).
Doelpunten Het Ravijn: Charlotte Coes 4x, Laura Boerdam 2x, Lieke Schokker 2x, Lotte Beunk 2x.
Doelpunten Polar Bears: Lola Moolhuijzen 5x, Fleurien Bosveld 3x, Storm Willemsen 2x, Feline Voordouw 1x, Laura Schinkel 1x.
 
Statistieken Heren 1:
Polar Bears – Het Ravijn: 8-7
Periodestanden: 3-1, 4-2, 6-4, 8-7.
Doelpunten Het Ravijn: Emiel Wouters 6x, Bas ter Brake 1x.
Doelpunten Polar Bears: Kas te Riele 2x, Lars ten Broek 2x, Marnick Snel 2x, Guus Wolswinkel 1x, Sander Roels 1x.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: