SVVN legt het af tegen O.N.

Datum: 18-10-2021

8.19 uur - Afgelopen zaterdag werd de ontmoeting tussen SVVN en Oranje Nassau gespeeld. De gasten worden door velen gezien als kampioenskandidaat, maar met de twee gelijke spelen en één overwinning kan men wel spreken van een stroeve start. SVVN is met twee overwinningen en een nederlaag zelfs iets hoger te vinden.

De blessuregolf bij SVVN neemt inmiddels groteske vormen aan. Iets wat men trouwens bij vele andere clubs te zien is. Na twee jaar niks doen na drie keer in de week volle bak levert veel spierblessures op. Maar liefst acht spelers had trainer De Visscher deze middag niet tot zijn beschikking.

Mick Landman was aangesteld als scheidsrechter voor deze wedstrijd en nadat hij voor aanvang van deze wedstrijd floot ontplooide zich een rommelig begin vol met fouten aan beide kanten. Voor beide doelen gebeurde werkelijk waar helemaal niets. Een doelpunt zou uit de lucht moeten vallen en dat deed het uiteindelijk ook. Een steekbal bestemd voor een andere ON speler rolt door de verdediging en brengt Stef Kamphuis in de gelegenheid het vijandelijke doel te bezoeken. Zijn schot laat keeper Patriz Loohuis kansloos.

Na het doelpunt was ON de betere partij. Nick Snellink krijgt nog wel een schotkans van zeer verre afstand na voorbereidend werk van Delano Burnama in de 22ste minuut maar verder blijft het zeer magertjes wat de thuisclub brengt. Het lijkt net of het geloof in eigen kunnen ontbreekt bij SVVN. In de 28ste minuut zwijnt SVVN als een handsbal in de 16 van Nick Snellink niet gezien wordt door de scheidsrechter. Het gevaarlijkste moment voor het doel van ON is als een corner indraait en de keeper de bal over de lat tikt. ON is gevaarlijker uit een counter als Mauro Lodde de bal naast schiet.

ON krijgt het laatste kwartier meerdere kansen om uit te lopen, maar faalt even zo vaak in de afronding. Zo blijft het halverwege 0-1 in een duel waar de amusementswaarde zwaar onvoldoende is. SVVN zal uit een heel ander vaatje moeten tappen om überhaupt aan resultaat te mogen denken.

Dan is de tweede helft nog geen minuut oud als het helemaal mis gaat. Een enorme communicatiefout zorgt er voor dat Mauro Lodde simpel de bal in het doel kan lopen. Hiermee lijkt het duel al in een vroeg stadium beslist. Zeker gezien het niveau wat SVVN de eerste helft bracht. In de 49ste minuut komt een afgeslagen voorzet van Tijn Poortman bij Chiel Karkdijk. Chiel speelt Jimmy in de dekking in. Deze draait en haalt verwoestend uit met zijn linkerbeen. De bal vliegt via de binnenkant van de paal in de kruising. Een wonderschone treffer.

Nog geen minuut later weer hetzelfde recept. Jimmy haalt weer hard uit van net buiten de zestien, maar nu is het doelman Ter Riet die met moeite redding brengt. Het is in ieder geval een veelbelovend begin van de tweede helft. Een tweede helft waar SVVN probeert het beste er van te maken. Vaak is er een hoofdrol voor Jimmy Scharphof weggelegd. Een vrije trap van hem gaat in de 59ste minuut net over. Een andere vrije trap in de 78ste minuut van Jimmy wordt met moeite gered. In de rebound wordt een inzet van Ronald van den Berg uit de kruising geranseld door de keeper.

SVVN lijkt haar tweede competitienederlaag te moeten accepteren. Diep in blessuretijd vindt een voorzet van rechts van Tijn Poortman nog het hoofd van de ingevallen Alwin Zigterman. De kopbal gaat nipt over het doel. Niet lang daarna beëindigd de scheidsrechter de wedstrijd. SVVN verliest en dat is op basis van de gehele wedstrijd wel terecht alhoewel SVVN zich wel herstelde na een allerbelabberdste eerste helft.

Zaterdag gaat SVVN naar Moscou. Op dat sportpark wordt de wedstrijd tussen VV Bergentheim en SVVN gespeeld. De aftrap is om 14:30 uur.