Sterke teamprestatie van Hulzense Boys tegen Be Quick’28

Datum: 12-10-2021

8.45 uur - De derde competitiewedstrijd van Hulzense Boys was er eentje tegen Be Quick’28 uit Zwolle. Op voorhand een interessant duel aangezien beide ploegen uit de eerste twee wedstrijden vier punten wisten te halen. Het jonge Be Quick kende de nodige mutaties ten opzichte van vorig seizoen, waardoor de ploeg duidelijk een stap vooruit heeft gemaakt.

Het was Hulzense Boys dat voor het eerste gevaar in de wedstrijd zorgde. Een hard afstandsschot van Mats Knol kon door de doelman ternauwernood over het doel getikt worden. Niet veel later redde de doelman wederom fraai. Een combinatie tussen Casper van der Veen en Sander Kamphuis bracht eerstgenoemde, na uitstekend toepassen van de voordeelregel door scheidsrechter Kiremit, schuin voor de doelman. Met een goede reflex redde hij knap. Wie dacht dat Hulzense Boys dan ook als eerste een doelpunt zou maken kwam echter bedrogen uit. Uit een aanval over de linkerkant kwam de bal voor de voeten van Jacco Bruggeman. Met een straks schot bracht hij Be Quick’28 aan de leiding, 0-1.

De mannen van coaches Erik Zandstra en Jeroen Noordergraaf rechtten de rug en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel al binnen enkele minuten. Een corner van Jorn Hegeman belandde viel de vingertoppen van de doelman en het hoofd van Fabian te Kolste voor de voeten van Thomas Nijkamp. Met een volley schoot Thomas de bal tegen de touwen, 1-1.

De voorsprong van de Zwollenaren was daarmee van korte duur en Hulzense Boys bleef de ploeg uit de provinciehoofdstad onder druk zetten. Veel duels werden gewonnen en het spel zag er prima verzorgd uit. Na de gelijkmaker werd de jacht op een voorsprong ingezet. Niet veel later kwam de bal voor de voeten van Danny Schoenmaker. Met een subtiele crossbal stuurde hij Fabian te Kolste weg. Vanuit een lastige hoek had Fabian precies genoeg precisie in zijn voet om de bal in de verre hoek binnen te schieten, 2-1.

Een achterstand werd daarmee in een korte tijd omgezet in een voorsprong. Daarna moest Be Quick’28 weer op zoek naar de voorsprong en zagen de toeschouwers een leuke wedstrijd met twee ploegen die wilden voetballen. Be Quick liet zien over een goed voetballend team en gevaarlijke aanval te beschikken. De grootste mogelijkheden waren in het laatste deel van de eerste helft echter ook voor Hulzense Boys, maar gescoord werd er niet meer. Daardoor werd er gerust met 2-1 stand.

De beginfase van de tweede helft was voor Be Quick. De ploeg had meer balbezit en Hulzense Boys kreeg maar moeilijk druk op de tegenstander. De Zwollenaren kregen enkele kleine mogelijkheden. Zo werd een afstandsschot prima gekeerd door doelman Patrick Loohuis. Waar Be Quick ging denken aan een treffer was het Hulzense Boys wat op het juiste moment wist te scoren. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Danny Schoenmaker. Hij behield het overzicht en speelde de bal naar Fabian te Kolste. Met zijn rug naar het doel draaide Fabian knap weg bij zijn tegenstander en wist de bal achter de ingevallen doelman te schieten, 3-1.

Het zou de opmaat zijn naar tien heerlijke minuten. Eerst leidde een prachtige aanval over vele schijven tot een doelpunt, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Toch kon de stand op het scorebord even later toch aanpast worden. Een corner van Casper van der Veen werd ingekopt door Devin Poorterman, 4-1. Vlak daarna een bijna identieke situatie. Wederom een corner van Casper, maar dit keer stond Mats Knol klaar om de bal te koppen. Zijn kopbal ging echter net langs de verkeerde kant van de paal.

Ook de gasten uit Zwolle kregen een goede kans, maar een schot kon knap gekeerd worden door Patrick Loohuis. Daarna kwam een aanval aan de rechterkant voor de voeten van Sander Kamphuis. Met een fraaie voorzet vond hij het hoofd van Mats Knol, die met knappe snoekduik de bal in de verre hoek kopte, 5-1.

Weer een paar minuten later kon Sander Kamphuis, net als Danny Schoenmaker, zijn tweede assist op naam schrijven. Hij bediende Thomas Nijkamp die, alleen voor de doelman, geen fout maakte en de 6-1 op het bord zette. Het moet gezegd worden dat Be Quick daarna niet bij de pakken neer ging zitten en verzorgd voetbal bleef spelen. Een bal van achteruit viel voor de voeten van een aanvaller van de gasten. Hij bediende zijn ploegmaat Jarno van Essen, die de bal beheerst in het doel werkte en de stand op 6-2 bracht. Iets later kreeg diezelfde van Essen vanaf elf meter de kans om de stand op 6-3 te brengen, maar Patrick Loohuis wist de strafschop te keren. Net als vorige week wist hij dit buitenkansje onschadelijk te maken en als winnaar uit de strijd te komen, een echte penaltykiller. Dit was ook de laatste kans van de wedstijd.

Na iets meer dan 90 minuten voetbal floot de uitstekend leidende scheidsrechter Kiremit de sportieve wedstrijd tot een einde.
Al met al een prachtige overwinning voor Hulzense Boys. De ploeg stond goed en werkte keihard voor elkaar. In balbezit werd er ook nog goed gevoetbald en dus was de overwinning een fraaie, een echte teamprestatie. Er moet wel  bij gezegd worden dat de uitslag wel een beetje geflatteerd is, want Be Quick liet zien over een prima voetballende en gevaarlijke ploeg te beschikken.

Door de overwinning staat Hulzense Boys op een derde plaats, met zeven punten uit drie wedstrijden. Volgende week speelt Hulzense Boys uit tegen Sparta Enschede. De wedstrijd op Sportpark Schreuserve begint om 14:30 en staat onder leiding van dhr. Jonker.