Opening Kinderboekenweek De Wingerd

Datum: 06-10-2021

15.13 uur - Woensdag 5 oktober werd op basisschool de Wingerd in Nijverdal de Kinderboekenweek geopend. Het thema van de Kinderboekenweek is dit jaar: “Worden wat je wil.” De leerlingen en het team waren verkleed en beeldden allemaal een beroep uit.  

De leerlingen van groep 5 hebben aan de hand van dit thema een mooi toneelstuk opgevoerd. Het toneelstuk ging over een bibliotheekbus met pech. Kinderen met verschillende beroepen probeerden het probleem op te lossen. Uiteindelijk werd de oplossing in een boek gevonden. 
Aan het eind van dit optreden werd met de hele school het lied: “Worden wat je wil’ van Kinderen voor Kinderen gezongen.   
 
Vervolgens was het tijd voor het officiële gedeelte van de ochtend. De nieuwe schoolbibliotheek is in het bijzijn van alle leerlingen van de school, twee medewerkers van de ZINiN bibliotheek en hulpouders geopend. De oudste en de jongste leerling van De Wingerd mochten het gouden lint doorknippen. Vanaf 6 oktober kunnen alle leerlingen van de school nu dagelijks boeken lenen waardoor het leesonderwijs op De Wingerd een mooie “boost” krijgt.
 
 
 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: