SVVN boekt fijne eerste overwinning

Datum: 04-10-2021

10.47 uur - Afgelopen zaterdag speelde SVVN 1 haar eerste thuiswedstrijd van dit nog prille seizoen. Het Losserse AJc’96 waren onze gasten deze zaterdagmiddag. Vorig seizoen troffen beide clubs elkaar niet door corona. Het was alweer twintig maanden dat beide ploegen elkaar zagen. De twee vorige ontmoetingen ooit eindigden beide in een gelijkspel dus rees de vraag of deze wedstrijd nu wel een winnaar zou gaan kennen.

Een bijzonder welkom aan de familie Holt die met hun bedrijf Robin Holt Dienstverlening de komende zes jaar als hoofdsponsor zullen dienen.
In vergelijking met vorige week toen er verloren werd van De Zweef wisselde trainer René de Visscher zijn team op vier plaatsen. Nieuw waren Tijn Poortman, Chiel Karkdijk, Delano Burnama en Melvin Morsink terwijl voor Sharma Ekuchu, Jimmy Scharphof, Mohamed Koroma en Brian Maimba ditmaal geen basisplaats was weggelegd. Nadat aan scheidsrechter Patrick Peezenkamp een bloemetje was overhandigd in het kader van ‘’week van de scheidsrechter’’ kon er rond een uur of half drie worden afgetrapt.

SVVN begon voortvarend aan het duel en zetten de gasten vast op hun helft. Dat leverde direct al een kans op als Marvin Thomas voorzet vanaf rechts en Melvin Morsink een been van de tegenstander vindt in plaats van dat hij de bal op doel kan schieten. In de 5de minuut is het dezelfde Morsink die vanaf links een vrije trap neemt. De bal toucheert de muur en keeper Jari Klaver van AJc moet alles uit de kast halen om een doelpunt te voorkomen. SVVN loopt veel beter mee dan AJc en Martijn ter Steege laat in de rebound de keeper dan ook kansloos. Een vroege voorsprong voor SVVN zorgt voor veel vrolijke gezichten op Sportpark Groot Lochter.

Die lach had nog veel groter kunnen zijn als amper twee minuten later een magistrale steekbal van Teun Bakhuis Sven Boerkamp een vrije doortocht naar het vijandelijke doel verschaft. Sven schiet de bal echter voorlangs in plaats van tussen de palen. SVVN heeft weinig te vrezen van AJc. Maar als de gasten in de 13de minuut vanaf links een corner mogen nemen wordt vergeten om Luuk Nijmeier te dekken. Deze neemt het cadeautje met beide handen aan en kopt de gelijkmaker tegen de touwen. SVVN is het helemaal kwijt op dat moment. Amper een minuut later krijgt AJc de uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Bas Woesthuis schiet een voorzet van rechts echter naast het doel.

Hierna ontspon zich een open wedstrijd met veel kansen en kansjes aan beide zijden. Zo krijgt in de 32ste minuut Tijn Poortman een schotkans als vanaf rechts opstoomt. Zijn schot is te wild en vliegt over het doel. Even later schiet ook Chiel Karkdijk over na een mooie aanval. Het is eigenlijk een wonder dat er halverwege maar twee keer gescoord is. Beide partijen hielden bij tijd en wijle open huis in hun achterhoede. Het is dan qua voetbal misschien dan wel niet altijd even best, maar qua amusement is het helemaal prima. De gelijke stand geeft de verhoudingen prima weer.

Na de thee komt AJc veel beter uit de kleedkamer. Al snel krijgen ze uit een corner een kop kans die in de handen van Patriz Loohuis belandt. Even later weer een kans en weer brengt Patriz redding op een schot van AJc. In de 51ste minuut komt Nick Snellink door op links. De bal belandt in een scrimmage waar mening SVVN’er probeert af te drukken. Uiteindelijk gaat het schot van Nick over en naast. Hierna worden de rollen wel omgedraaid en heerst SVVN weer in de wedstrijd. Het duurt tot de 53ste minuut tot dit leidt tot een hernieuwde voorsprong. Melvin Morsink trapt de corner van rechts en Marvin Thomas kopt beheerst binnen.

Dan was er de verwachting dat de gasten aan zouden zetten om de achterstand weer ongedaan te maken. Dat viel tegen. SVVN krijgt een gigantische kans op de 3-1 maar oog in oog met de keeper wordt er gefaald. Toch komt die 3-1 er wel. Voor de derde keer deze middag staat Melvin Morsink aan de basis van een doelpunt. Vanaf links zet hij voor en Teun Bakhuis schiet de bal wel heel beheerst achter de kansloze doelman. De voorsprong komt geen moment meer in gevaar. Sterker nog: SVVN had AJc nog meer pijn kunnen. Vooral de rappe Brian Maimba was een ware plaag voor de defensie van AJc. Brian creëert voor zichzelf nog een grote kans. Hij wipt de bal over de keeper en het doel terwijl afleggen op Melvin Morsink wellicht een betere optie was geweest. Voor de drie punten maakt het allemaal niet meer uit. Deze blijven in Nijverdal.

Op basis van de tweede helft was het een terechte overwinning. In die tweede helft was het spel bij vlagen aardig te noemen en het resultaat is natuurlijk helemaal prima. Het heeft in ieder geval genoeg aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd om maar eens een oud cliché uit de kast te trekken. Die volgende wedstrijd is in Aadorp. Daar worden we ontvangen door ASV’57. De aftrap zal zijn om 14:30 uur.
Opstelling SVVN: Patriz Loohuis; Tijn Poortman, Martijn ter Steege, Chiel Karkdijk, Nick Snellink; Sven Boerkamp (59. Rowan Wijnen), Delano Burnama (72. Brian Maimba), Ronald van den Berg; Melvin Morsink, Marvin Thomas en Teun Bakhuis (82. Tygo Vliek).