Wedstrijdverslag NKC 51 1

Datum: 27-09-2021

10:16 uur - Zaterdag stond voor NKC ’51 de lastige uitwedstrijd tegen De Meeuwen op het programma. In het verleden werden wisselende resultaten behaald tegen de ploeg uit Putten. De Meeuwen staat samen met NKC’51 bovenaan, dus waren de belangen zeer groot. NKC ’51 had ten opzichte van vorig seizoen het een en ander goed te maken, toen ging het in Putten hard onderuit in een gestaakt duel.

NKC ’51 wist een vroege voorsprong te pakken na de eerste aanval van de thuisploeg te pareren. Echter hielp NKC ’51 De Meeuwen in het zadel met individuele verdedigende fouten waardoor NKC ’51 binnen enkele minuten tegen een 3-1 achterstand aankeek. NKC ’51 vocht hard om weer langszij te komen, maar telkens als er gescoord werd door de Nijverdallers, had De Meeuwen een antwoord klaar. Daar waar NKC ’51 hard moest werken voor haar doelpunten, vond De Meeuwen gemakkelijker de korf. Na 8-5 breidde De Meeuwen de voorsprong nog uit naar 10-5 en tot aan 13-8 was de marge nog vijf doelpunten. NKC’ 51 kon vlak voor het rustsignaal nog aanzetten en wist te schade enigszins nog beperkt tot houden waardoor er gerust werd met 13-10.

Als NKC ’51 nog aanspraak wilde maken op een overwinning, moest er scherper worden verdedigd maar vooral moest er beter om worden gegaan met de kansen die gecreëerd werden. De ploeg van Gert Schorn bleef hard werken, maar kon toch niet voorkomen dat De Meeuwen haar voorsprong wist te vergroten. Na vijf minuten in de tweede helft was het verschil zes, 16-10. Deze achterstand kon NKC ’51 niet meer goed maken. De Meeuwen ging frivoler en met ontspanning spelen waardoor de doelpunten gemakkelijker vielen dan bij NKC ’51. Wel was NKC ’51 in staat om tegen de titelkandidaat haar huid duur te verkopen. In het verloop van de tweede helft werd er goed meegescoord en via 18-12, 19-13 en 20-14 werd de eindstand bepaald op 21-16.

Komend weekend speelt NKC ’51 wederom een pittige uitwedstrijd tegen Nic. uit Groningen, aanvang 18:00.

Wedstrijd: De Meeuwen 1 - NKC ’51 1

Arbitrage: dhr. Van Beek en dhr. Laban

Coach NKC ‘51: Gert Schorn

Eindstand: 21-16

Ruststand: 13-10