Brons voor Arenda op het Nederlands kampioenschap 100 km in Winschoten

Datum: 13-09-2021

12.47 uur - Op zaterdag 11 september liep Arenda een dik persoonlijk record (8:54:48) op de 100 km in 8 uur 20 min en 30 seconde. Ze was nu op de 100 km 34 minuten sneller dan vorig jaar.  In 2015 werd ze Nederlands kampioen met een tijd van  8:57:58.

 
Ze liep nu in een heel sterk deelnemersveld naar een bronzen plaats. Het werd nog erg spannend de laatste 20 kilometer, want ze kwam dichter bij nummers 1 en 2. Uiteindelijk was de nummer 1 op het NK maar 6 minuten sneller. 
Dat het ultra lopen populair is blijkt wel uit de sterk toenemende snellere lopers en het internationale deelnemersveld.
 
Het was een ongeveer 17 graden in het noordoosten van Groningen (wel wat te warm voor een ideale temperatuur), maar de omstandigheden waren zeker niet slecht. De 100km is een uitdaging waar de deelnemers maanden naar toe hebben getraind. Er stonden vele Italianen aan de start, maar voor de Nederlanders stonden de nationale titels op het spel.
 
Om 9 uur klonk het startschot De Run bestond uit 10 rondes van 10 km in en om de stad.
Arenda iep de eerste 40 km samen met 2 Italiaanse vrouwen. Hierna viel het groepje al uit een en kwam ze alleen te lopen. Met de 50 km lopers en de estafette lopers kon ze niet meelopen. Ze haalde ze in of ze haalde haar in. De 50 km liep ze in 3 uur 58 nog onder de 4 uur, een persoonlijk record. In 6 uur tijd liep ze 74 km, maar daarna kreeg ze het zwaar toch liep ze in op de andere 2 Nederlandse dames. De aanmoedigen kwamen van alle kanten als ze doorliep kon ze de dames nog inhalen, maar ze kon niet meer harder. Het werd warmer en zwaarder. Van 80 naar 90 km kon ze nog met een estafette dame meelopen en toen de laatste ronde in. De kilometers kon ze nu gaan aftellen. Eindelijk de finish en blij met haar super tijd, 100km lang 12 km/u gemiddeld, en haar bronzen plak.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: