Aanleg bruggen maakt oversteek N35 veilig voor fietsers, wandelaars en langzaam verkeer

Datum: 09-09-2021

9.42 uur - Het college van de gemeente Hellendoorn heeft ingestemd met de uitwerking van de plannen voor aanleg van twee fietsvoetgangersbruggen over de N35: één nabij de Paarse Poort en één nabij de Oude Deventerweg. Met de komst van twee bruggen kunnen fietsers, wandelaars en langzaam verkeer veilig de N35 oversteken. Ook maken de bruggen en betere verbinding mogelijk tussen het noordelijke en zuidelijke deel van de Sallandse Heuvelrug.

 
De aanleg van de bruggen is onderdeel van het programma De Nieuwe Verbindingen. In dit programma zijn verschillende projecten verbonden die allemaal spelen rondom de N35 tussen Haarle en Nijverdal. Voor een veilige verbinding tussen beide delen van de Sallandse Heuvelrug heeft de gemeenteraad al in juni 2018 gekozen voor de zogenaamde Variant 3.
 
Mogelijkheden brug over spoor
Bij de gekozen variant hoort ook een brug over het spoor nabij de Paarse Poort. Er is nu voor gekozen plannen om de doortrekking van de brug over het spoor nog niet verder uit te werken. Doortrekking van de brug blijft in de toekomst mogelijk, maar is vooral afhankelijk van het toekomstbeeld van de N35 door de Sallandse Heuvelrug (bijv. 2x2 autoweg) en de fietssnelweg F35.
 
Voorgeschiedenis De Nieuwe Verbindingen
Toen in 2018 de raad akkoord ging met De Nieuwe Verbindingen, maakten het Rijk en provincie plannen voor de opwaardering van de N35. Beide plannen hebben veel raakvlakken. Om eventuele ontwikkelingen goed op elkaar te laten aansluiten, is destijds gekozen om De Nieuwe Verbindingen tijdelijk stil te leggen. In 2020 werd duidelijk dat op korte termijn geen concrete plannen te verwachten zijn voor verbreding van het weggedeelte tussen Mariënheem en Nijverdal. Dit besluit geeft de duidelijkheid om verder te gaan met De Nieuwe Verbindingen. Bij de verdere uitwerking van de plannen wordt rekening gehouden met de huidige omstandigheden, budgetten en de afspraken met Rijkswaterstaat.
 
Planning
De gemeenteraad moet instemmen met het voorgestelde plan en besluit hierover op 12 oktober a.s.. Na akkoord van de raad start de voorbereiding van de plannen. Het streven is om met de uitvoering ervan te starten in 2023.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-09-2021

A.u.b. fietspad naast Tunnelweg... Zo’n drukke weg, vooral tijdens de spitsuren. En in de zomer veel fietsende toeristen en auto’s naar vakantiepark en Avonturenpark.

Han schreef op 09-09-2021

Tut, terecht punt. Maar er ligt een fietspad van het Landal naar het dorp. Ook het Avonturenpark is bereikbaar over dit pad. En nog lopen hele gezinnen met kinderen door de berm van de Tunnelweg. Inderdaad levensgevaarlijk. Dat deze weg aandacht vraagt is een feit. Maar een betere wegbewijzering van Landal door het bos naar het dorp en of Avonturenpark, zal sowieso welkom zijn.

Jos schreef op 09-09-2021

Tut je kunt je ook gewoon aan de snelheid houden. Moeten wij als burger betalen voor toeristen die willen fietsen?

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-09-2021

Tunnelweg, ook veel fietsers (scholieren/omwonenden) van Hellendoorn richting Haarle/Raalte, en om nu als vrouw ‘s avonds door het bos te fietsen? En wat ook lastig is, je wordt behoorlijk verblindt door de ondergaande zon, wanneer je richting Haarle rijdt, en zijn fietsers moeilijk te zien,

Wat ben ik toch een tut! schreef op 10-09-2021

@Jos/Richard, toeristen zorgen voor werkgelegenheid horeca, musea, Avonturenpark en extra omzet winkels

Han schreef op 10-09-2021

Tut, dan zit er niets anders op. Terug naar de middeleeuwen dan maar en de vrouw thuis laten en het huis laten boenen. Uiteraard met een glimlach.

Gerard schreef op 11-09-2021

Mist je niet met een horde kinderen bent is oversteken algemeen goed te doen de auto,s komen in blokken door de stoplichten kan zijn dat die samen valen even wachten en het is vrij voor de overstekk en van beide kanten goed zicht

Jos schreef op 12-09-2021

Laat de winkels etc dan ook maar extra bijdragen. Zo’n klein fietspad kost al 750.000 snel terwijl er zoals Han schreef al fietspad ligt. Volgens mij gaat degene naar de winkel met de auto voor de boodschappen dus niet over fietspad.

Wat ben ik toch een tut! schreef op 12-09-2021

@Jos/Richard, wanneer er geen enkele toerist meer naar onze gemeente zou komen, dan verliezen velen hun baan en die belanden in de WW, dus kun je geld beter aan fietspad besteden. Dan hebben fietspadmakers en toeleveranciers ook wat meer werk. Wanneer er geen enkele weg wordt aangelegd, dan verliezen deze ook hun baan en hebben dan recht op uitkering.

Jos schreef op 12-09-2021

Ben benieuwd naar welke winkels deze toeristen dan gaan en hoeveel banen ze dan creëren. Vakantieseizoen loopt maar van ongeveer juni tm september. Krijgt iedereen daarna ontslag? Hierdoor gaan de vaste lasten in gemeente omhoog..kunnen we minder uitgeven en gaan er meer banen verloren want wij wonen hier hele jaar.

Uw reactie

Naam:
Bericht: