Dames Het Ravijn uitgeschakeld in KNZB beker; Heren Het Ravijn bereiken de halve finale van de KNZB beker.

Datum: 24-05-2021

07:45 uur - Het pinksterweekend stond bij Z&PC Het Ravijn in het teken van wedstrijden om de KNZB beker. De Nijverdalse waterpoloheren speelden twee wedstrijden, zaterdag thuis tegen het Einhovense PSV die ze wisten te winnen met 13-6. Zondag 23 mei werd de halve finale bereikt door in het Utrechtse Krommerijn bad UZSC met 10-11 te verslaan. In die halve finale treffen de Nijverdallers in Alphen AZC.  De waterpolodames van de Nijverdalse Eredivisionist verloren met 15-5 van de dames van UZSC en zijn klaar met het bekerwaterpolo. Er wordt echter nog wel doorgetraind.

 

 

Heren 1:

In twee wedstrijden werd de halve finale bereikt. Zaterdag werd zoals genoemd met volle overtuiging met 13-6 van PSV gewonnen. Een wedstrijd waar volgens trainer-coach Ron Loos het kwaliteitsverschil tussen beide ploegen de doorslag was voor de overwinning van Het Ravijn. Loos: "Het is heel moeilijk om 4 periodes lang top te spelen tegen een team van dit niveau. Het individuele kwaliteitsverschil maakte dat Het Ravijn deze wedstrijd wist te winnen. Zondagmiddag tegen UZSC wordt een lastige wedstrijd. We zullen van het begin van de wedstrijd goed geconcentreerd en scherp moeten spelen om van dit topteam te kunnen winnen. Veel onder druk moeten spelen, zuinig en goed moeten omgaan met de kansen". Dat deed zijn ploeg zondag in het begin dan ook. Aanvoerder Lars Gottemaker over de wedstrijd:"We begonnen de wedstrijd erg goed. In de derde periode verslapten we en kon Utrecht terug komen waardoor het nog spannend werd. Maar gelukkig hebben we met 10-11 gewonnen en gaan we door naar de halve finale waar we AZC treffen". Deze wedstrijd staat voor zaterdag 29 mei waarschijnlijk in Alphen aan den Rijn gepland. 

 

Dames 1:

De Nijverdalse dames mochten na de herenwedstrijd de strijd aanbinden met de Utrechtse dames. De wedstrijd werd met 15-5 verloren.

Woerdvoerster Laura Boerdam: "We begonnen de wedstrijd niet scherp genoeg. We waren niet gewapend tegen de felheid van USZC. Later in de wedstrijd ging dit beter en creëerden we mooie kansen, maar maakten we deze helaas niet af."

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: