GroenLinks Hellendoorn: Actie Steenbreker 15 mei 'Tegels eruit, groen erin'

Datum: 07-05-2021

 
14.57 uur - Als je je tuin groener maakt, verhinder je overlast bij hoosbuien omdat het water meer door de grond wordt opgenomen. Bovendien geef je vogels en insecten de ruimte. Ga aan de slag om versteende voortuinen deels te vervangen door planten. Om iedereen een zetje in de rug te geven, kun je 15 mei a.s. bij GroenLinks een tegel omruilen voor een vaste plant.

Je kunt ons 15 mei hier vinden:
 
Van 13:00 tot 14:30 uur Schapenmarkt in Hellendoorn.
 
Van 15:00 uur tot 16:30 uur Henri Dunantplein in Nijverdal.
 
Vergroening van de tuin zorgt er namelijk voor dat het water in de grond kan zakken, de temperatuur in de stad wordt verlaagd, het zorgt dat fijnstof wordt afgevangen, insecten, amfibieën, vogels en kleine dieren weer een leefgebied vinden en dat mensen zich prettiger en gezonder voelen.
 
We zien je graag verschijnen, jij zorgt voor de tegel of klinker en wij voor de plant.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Wat ben ik toch een tut! schreef op 09-05-2021

Laat de gemeente stoppen met het maaien van groenstroken, grasveldjes. En bermen langs wegen hooguit één meter breed maaien, uit veiligheidsoogpunt. Hiermee worden machines en mankracht bespaard. Terwijl de insecten en kleine dieren er heel blij mee zijn. Het oogt toch veel mooier, een veld met grassen en veldbloemen, dan zo’n strak gemaaid gazon.

Uw reactie

Naam:
Bericht: