Hoe zit het met elektrisch rijden in Hellendoorn

Datum: 28-04-2021

18:10 uur - Elektrisch rijden wordt steeds populairder in Nederland. Op 1 april 2021 waren er ruim 177.000 elektrische auto's en nog eens 110.000 plugin-hybride auto's. Het aantal (semi)publieke laadpunten is doorgegroeid naar ruim 72.000. Maar hoe staat het eigenlijk met elektrische rijden in Hellendoorn? Het kennisplatform voor elektrisch rijden www.evplan.nl zocht het uit. Hierbij is gebruik gemaakt van eigen bronnen en openbare overheidsdata (CBS, RDW, RVO, Klimaatmonitor)

 

 

Elektrische auto's in Hellendoorn

In Hellendoorn staan 20068 personenauto's geregistreerd. Daarvan staan er 260 (1,30%) geregistreerd als elektrische personenauto en nog eens 213 (1,06%) als plug-in hybride auto. Van alle auto's in Hellendoorn wordt dus 2,36% (deels) elektrisch aangedreven. Dat is iets hoger dan het landelijke gemiddelde van 2,26%.
 

Laadpunten in Hellendoorn

In de gemeente Hellendoorn zijn er zijn er in totaal 67 (semi)publieke laadpunten voor stekkerauto's. Dit zijn laadpalen die in principe iedereen kan gebruiken.

  • Er zijn 21 publieke laadpalen. Hier kan iedereen gebruik van maken.
  • Er zijn 46 semi-publieke laadpalen. Deze bevinden zich op privé terrein maar zijn wel voor iedereen toegankelijk. Denk aan een laadpaal in parkeergarage, een tankstation of hotel.
  • Op dit moment zijn er geen snellaadpunten beschikbaar in Hellendoorn.

Steeds meer elektrische voertuigen

De laadpaaldichtheid (het aantal laadpunten per elektrische auto) in de gemeente ligt op 0,14%. Dat betekent dat er 7 elektrische auto's per laadpaal in Hellendoorn zijn. Dat is een stuk lager dan het landelijke gemiddelde van 0,3% (4,5 EV's per laadpaal). De verwachting is dat steeds meer inwoners in Hellendoorn overstappen op een elektrische auto. Er zullen dan ook meer laadpunten bijkomen. Rijd je elektrisch en heb je niet de mogelijkheid om op eigen terrein een laadpaal te plaatsen? En is er nog geen oplaadpunt in jouw directe omgeving? Dan kan je wellicht kosteloos een laadpaal aanvragen bij de gemeente Hellendoorn.Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: