Verlies en winst waterpolo heren Het Ravijn in dubbel competitieweekend

Datum: 12-04-2021

08:24 uur - De waterpoloheren van Het Ravijn speelden dit weekend een dubbele competitieronde met twee thuiswedstrijden in de Eredivisie waterpolo. Zaterdag 10 april stond de wedstrijd tegen koploper en kampioenskandidaat UZSC op het programma. Deze wedstrijd werd helaas nipt verloren met 7-8. Zondagmiddag waren de heren van het Leidse ZVL te gast in Nijverdal. De Ravijn heren wisten de nederlaag van zaterdag van zich af te spelen en wonnen de wedstrijd met 12-9. Vermeldingswaardig is dat de wedstrijd van zaterdag in zijn geheel werd gekeept door Brent Hofmeijer. Zondag lag keeper Job van As de hele wedstrijd het doel te verdedigen.

Aanvoerder Lars Gottemaker baalde zaterdagmiddag van de nipte nederlaag tegen de Utrechters, temeer omdat beide teams niet voor elkaar onder deden. Lars: "We zitten dicht bij het spel van UZSC. Kunnen goed tegen hen spelen. We waren te slordig in de aanval. Als we beter waren omgegaan met de kansen en de passes hadden we van hen kunnen winnen". Trainer-coach Ron Loos roemde de vechters mentaliteit: "We weten twee keer van een achterstand terug te knokken", dat zegt veel over de vechtlust in het team". Zondagmiddag stond de wedstrijd tegen het Leidse ZVL 1886 op de rol. Deze wedstrijd was er een waarin het onnodige verlies tegen UZSC even werd rechtgezet. Assistent trainer Adam Zaidi: "Het was een goede wedstrijd, waarin we het nipte verlies van zaterdag tegen UZSC met goede energie van ons af hebben gespeeld. Gemaakte afspraken werden deels nagekomen. In de afronding ontbrak de scherpste. Daardoor wist ZVL in de wedstrijd te blijven. Het is een goede en fijne afronding van het weekend. We zijn richting de play-off op de goede weg".

Zondagmiddag 18 april speelt Het Ravijn in Amersfoort een competitiewedstrijd tegen Schoonderbeekbouw ZPC Amersfoort. Deze wedstrijd in sportcomplex Amerena staat gepland om 14:30 uur.

Statistieken Heren 1

Zaterdag 10 april 2021 Zwembad Het Ravijn:

Het Ravijn -UZSC: 7-8.

Periodestanden: 1-3, 4-4( 3-1), 5-6 (1-2), 7-8 (2-2)

Doelpunten Het Ravijn: Lars Gottemaker 2x, Jorrit Aanstoot 2x, Bas ter Brake 1x, Yoran Loos 1x, Ivar Schilstra 1x.

Doelpunten UZSC: Sebastiaan Hessels 2x, Benjamin Hoepelman 2x, Joep de Jong 1x, Joost van den Burg 1x, Flemming Kastrop 1x, Benjamin Hessels 1x.

 

Zondag 11 april 2021 Zwembad Het Ravijn:

Het Ravijn 1- ZVL: 12-9
Periodestanden: 3-1, 4-1(1-0), 10-4 (6-3),12-9 (2-5).
Doelpunten Het Ravijn: Yoran Loos 3x, Emiel Wouters 2x, Sander Veltkamp 2x, Jorrit Aanstoot 2x, Lars Gottemaker 1x, Rob Gottemaker 1x, Bas ter Brake 1x.

Doelpunten ZVL 1886: Claudio Brancatello 3x, Jasper Haasnoot 2x, Mark Visser 1x, Ruben van Vierzen 1x, David Voorvelt 1x, David Spijker 1x.
 
Foto: Wim Beunk
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: