Resultaten waterpolodames en -heren van Het Ravijn

Datum: 22-03-2021

8.55 uur - De Eredivisie waterpoloteams van Het Ravijn hebben er een speelweekend opzitten met verlies en winst wedstrijden. Zaterdagmiddag 20 maart verloor het Dames 1 team in Zaandam met 10-4 van de ZV De Zaan vrouwen. De waterpolo heren van Het Ravijn hadden in Nijverdal de heren van ZV De Zaan op bezoek. De bezoekende ploeg ging er met de winst vandoor.

Aan het einde van de wedstrijd was het De Zaan dat de drie punten kreeg bijgeschreven. Het werd 12-16 voor de bezoekers. Zondagmiddag 21 maart mochten de Ravijnheren nogmaals aan de bak, ditmaal tegen PSV. Het werd een 20-4 overwinning voor de ploeg van Ron Loos.
 
De waterpolo dames begonnen volgens aanvoerster Lotte Beunk sterk aan de wedstrijd. Lotte: "We begonnen sterk aan de wedstrijd. We wisten goed van te voren wat we moesten verwachten van De Zaan waardoor we de verdediging goed dicht hadden zitten. Helaas werkte De Zaan zich hier door heen en gaven we het wat weg aan het einde. Wel kijken we met een positieve blik terug op de wedstrijd omdat we ons wel aan de onderlinge afspraken gehouden hebben".
 
Die verdediging was juist in de herenwedstrijd onvoldoende aanwezig volgens de aanvoerder van Heren 1, Lars Gottemaker. Lars: "Verdedigend hebben we teveel steekjes laten vallen en daardoor te veel makkelijke goals en kansen weggegeven". Al is de Zaan wel een titelkandidaat en is het volgens hem geen schande dat ze hiervan hebben verloren.
 
Tijd om lang bij de met 12-16 verloren wedstrijd stil te staan had de ploeg van Ron Loos niet. Zondagmiddag stond de wedstrijd tegen middenmoter PSV weer op het programma. Deze wedstrijd wisten de Ravijnheren wel winnend af te sluiten. Het werd 20-4 voor de Nijverdallers, waardoor het weekend toch positief werd geëindigd. Lars: "Verdedigend hebben we als team erg goed gespeeld. We zijn de afspraken nagekomen en hebben de hele wedstrijd in een hoog tempo weten te spelen, waardoor het een goede afsluiter van het dubbele competitieweekend is geworden.
 
Zaterdag 27 maart speelt heren 1 in Rotterdam een competitiewedstrijd tegen  de heren van SVH. Deze wedstrijd staat om 16:00 in zwembad De Wilgenring gepland.  Dames 1 speelt in het eigen Ravijnbad om 15:00 uur tegen De Ham 1.
 
 
Statistieken Dames 1 zaterdag 20 maart 2021:
 
ZV De Zaan-Het Ravijn: 10-4.
Periodestanden: 3-2, 4-3, 6-3, 10-4.
Doelpunten Het Ravijn: Noa de Vries 2x, Charlotte Mensink 1x Lieke Schokker 1x.
 
 
Statistieken Heren 1 zaterdag 20 maart 2021:
 
Zwembad Het Ravijn:
 
Het Ravijn-ZV De Zaan: 12-16
 
Periodestanden: 3-4, 6-10, 10-13, 12-16
Doelpunten Het Ravijn: Sander Veltkamp 5x, Jorn Muller 2x, Lars Gottemaker 2x, Bas ter Brake 1x, Yoran Loos 1x, Emiel Wouters 1x.
 
Statistieken Heren 1 zondag 21 maart 2021:  
Het Ravijn-PSV : 20-4
Periodestanden: 4-0, 9-3, 16-3, 20-4.
Doelpunten Het Ravijn: Jorrit Aanstoot 4x, Yoran Loos 3x, Lars Gottemaker 3x, Sander Veltkamp 2x, Bas ter Brake 2x, Emiel Wouters 2x, Rob Gottemaker 1x, Sam Stertefeld 1x, Ivar Schilstra 1x, Jorn Muller 1x. 
 
Foto: Wim Beunk
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: