Gezelligheid troef tijdens de Schapenmarkt Hellendoorn

Datum: 03-08-2019

11.56 uur - Met het afdalen van een grote kudde schapen van de Hellendoornse berg, wordt op 13 augustus om 09.00 uur traditioneel de Schapenmarkt in het centrum van Hellendoorn geopend. Uiteraard loopt dorpsomroeper “Klepperderk” trots voorop.

Vroeger was er in Hellendoorn een levendige handel in schapen en ander vee. Tegenwoordig kan dat niet meer, maar toch komen de schapen eenmaal per jaar Hellendoorn binnen wandelen en zijn daar dan de hele dag te bewonderen. “We willen de Hellendoornse traditie toch een beetje in stand houden. De schapen horen er dan eenmaal bij. Zonder schapen immers geen Schapenmarkt ”, aldus de organisatie lachend die in handen is van de Activiteitencommissie Hellendoorn. “De schapen worden zo veel mogelijk begeleid door de herderin en haar honden, maar zo af en toe schieten er wat schapen achter een huis of iemands tuin in. Dat maakt het voor het publiek extra leuk. Tja, als er één schaap eenmaal over de dam is...”
 
Braderie
De activiteitencommissie organiseert die week de Schapenmarkt en het beachvolleybaltoernooi tijdens het ‘Helders Fees’. Op dinsdag staan door het hele centrum een kleine 100 kramen opgebouwd. “We hebben een grote verscheidenheid aan producten en aanbieders. Er staan zowel lokale ondernemers als handelaren. Tevens zijn een deel van de kramen bezet door mensen die oude ambachten demonstreren. Naast de braderie hebben we ook een rommelmarkt waar veel inwoners hun waren uitstallen. Vanaf een uur of zes in de ochtend zijn de eerste plaatsen alweer bezet”, vervolgt de organisatie. Voor de allerkleinsten is er een draaimolen en voor de iets oudere jeugd en volwassenen is er een mechanische stier die kan worden bereden.
 
Naast de marktkramen is er dit jaar ook meer aandacht voor muziek en straattheater. Zo treden op diverse terrassen muzikanten op en lopen er gedurende de dag ook diverse acts over de braderie. “We proberen hiermee voor nog meer reuring en gezelligheid te zorgen”.
 
De braderie start ongeveer om 09.00 uur, als de Schapen vanaf de Hellendoornse berg het dorp binnen wandelen, en gaat door tot 16.00 uur. Daarna pakken de standhouders in, maar dat wil niet zeggen dat het dan direct leeg is in het centrum. “Nee, de terrassen blijven bij goed weer altijd goed gevuld. Er hangt een gezellige sfeer.” De innerlijke mens hoeft geen honger of dorst te hebben er is genoeg horeca aanwezig in de vorm van een lekker hapje of drankje.
 
Beachvolleybal
Op woensdag 14 augustus start op de Hofmansweide om 12.00 uur het beachvolleybaltoernooi. Tijdens het toernooi strijden 48 teams om de titel. “Het is ongelooflijk hoe snel de inschrijving dit jaar ging. Binnen 5 dagen hadden er zich 48 teams opgegeven en kregen we meerdere vragen van teams die zich nog graag wouden opgeven. Hoe graag we het ook zouden willen; dit is echt de max.” besluit de organisatie.
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: