Programmering HOi tv aanstaand weekend

Datum: 13-12-2012

HOi tv heeft vrijdagavond weer een liveprogramma. U kunt vanaf 19.00 uur kijken naar Passepartout. Gevolgd door Raadsplein live. 

 

 

 

Deze programma’s worden het hele weekend herhaald op de oneven uren. Daartussen is HOi Koerier te zien. U kunt ook digitaal kijken via kanaal 42 (ZIGGO). Uitzending gemist? Kijk dan op de website: www.hoitv.nl.  

 

Passepartout

In het nieuwsprogramma Passepartout wordt aanstaande vrijdag aandacht geschonken aan de volgende onderwerpen: KSW kerstmarkt bij de RK Kerk, Kerstmarkt in de Kruidenwijk, de nieuwe manier van lezen in de bibliotheek en de kerstmarkt in Dickens sfeer bij Krönnenzommer. Presentatie van Passepartout is in handen van Betty Pennings. 

 

Raadsplein Live

‘Gemeenten worden geheel verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van ondersteuning, begeleiding en verzorging. De aanspraken worden beperkt, dienstverlening wordt versoberd en meer gericht op waar ze het hardste nodig is en gaat vallen onder de wet maatschappelijke ondersteuning(WMO)' aldus het regeerakkoord. In het gesprek in de studio van HOi tv spreken in het programma Raadsplein een direct betrokkene, Jaco de Jong , vader van 2 zoons met autisme, de waarnemend voorzitter van de WMOraad Roelof Menkveld  en politica Willy Roskam van de ChristenUnie over de gevolgen van deze woorden. 

 

Wat houdt dat concreet in bijvoorbeeld voor ouders van autistische kinderen? Wat gebeurt er met de PGB's? Is de gemeente goed voorbereid'? Is er genoeg capaciteit en kennis aanwezig? En wat is de rol van de WMOraad daarin. Wordt die nu opgetuigd, uitgebreid? En wat zijn de gevolgen van het feit dat de hulpmiddelen uit de AWBZ verdwijnen? En de huishoudelijke hulp? Wat blijft daar van over? En is de politiek bereid hierin een eigen beleid/visie te ontwikkelen?

 

Aan het eind van het programma wordt met fractievoorzitter Roskam nog even teruggeblikt op de Raadsvergadering van deze week. Haar reactie natuurlijk op de (aangenomen) motie van HOP waarin het zogenaamde relischoolvervoer uit eigen zak betaald moet gaan worden.

 

Tenslotte spreekt Jos Van Rhee, voormalig Blos-lid en voorzitter van de Zweef de column uit. 

 

Volg HOi tv nu ook op Twitter via: @HOI_tv of like ons op Facebook: www.facebook.com/hellendoornomroepinteractief.



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: