Informatiebijeenkomst vertrouwenspersoon

Datum: 01-06-2023

9.00 uur - Heb jij te maken met ongewenst gedrag? Blijf er niet mee rondlopen... Ook tijdens vrijwilligerswerk kun je te maken krijgen met grensoverschrijdend gedrag. Bijvoorbeeld als iemand jou buitensluit door bijvoorbeeld 'grapjes' over je te maken of door je structureel niet uit te nodigen voor jullie vrijwilligersvergaderingen.

 
Iemand kan agressief tegen je doen waardoor jij je angstig voelt. Het kan ook gebeuren dat je opmerkt dat iemand in de organisatie seksueel grensoverschrijdend gedrag vertoont of discrimineert en dat er niets mee wordt gedaan als je dit aankaart. Een aantal signalen die kunnen plaatsvinden tijdens je vrijwilligerswerk waardoor jij je (of je omgeving zich) onveilig voelt. Problemen waarmee je niet in je eentje moet blijven rondlopen. 
 
HellendoornDoet! (onderdeel van De Welle) vindt het belangrijk dat je als vrijwilliger bij iemand terecht kan wanneer er (seksueel) grensoverschrijdend gedrag binnen een vrijwilligersorganisatie speelt. Gedrag waarbij iemand jouw grens (of die van iemand anders) overschrijdt en waarbij je niet weet hoe je hiermee om wilt of kunt gaan. Veel verenigingen beschikken zelf over een vertrouwenspersoon. Wanneer deze er niet is, kunnen vrijwilligers een beroep doen op de onafhankelijke en gecertificeerde vertrouwenspersoon van De Welle. 
 
Wil je weten wat deze vertrouwenspersoon voor jouw vereniging kan betekenen? Kom dan naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 6 juni a.s. om 19.30 uur in de Bendien Smitshof 38 in Nijverdal. Je kunt je hiervoor aanmelden bij Yvonne Posthuma door een WhatApp-bericht te sturen naar 06-28211059 of via mail: y.posthuma@stichtingdewelle.nl. Ook als je advies wilt over de inzet van een vertrouwenspersoon in jouw organisatie, kun je bij haar terecht. 
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: