Gemeente Hellendoorn van start met online verlengen rijbewijs

Datum: 04-10-2022

9.03 uur - Vanaf 3 oktober 2022 is het in de gemeente Hellendoorn mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen. Dit gebeurt via de website van de RDW. Bij een online verlenging is het rijbewijs na twee werkdagen op te halen in het Huis voor Cultuur en Bestuur.

Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Vraagt u voor het eerst een rijbewijs aan of bent u uw oude rijbewijs kwijt of is deze gestolen dan is een digitale aanvraag helaas niet mogelijk. U kunt dan een afspraak maken bij de gemeente om uw rijbewijs aan te vragen.
 
Hoe werkt het?
De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf. Hier zet u ook een handtekening. De fotograaf verstuurt de foto en handtekening digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Hier betaalt u meteen met iDEAL. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het Huis voor Cultuur en Bestuur. Dit kan zonder afspraak tijdens de openingstijden.
 
Meer informatie over de voorwaarden voor de online aanvraag vindt u op de website van de RDW.
 
Erkende fotograaf
Om het rijbewijs online te verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen is te vinden op http://www.rdw.nl/locatiewijzer.
 
Afspraak op gemeentehuis blijft mogelijk
De aanvraag op het gemeentehuis blijft ook gewoon mogelijk, maak hiervoor online of telefonisch een afspraak. Het rijbewijs ligt dan na vijf werkdagen klaar. De kosten voor een online aanvraag en een fysieke aanvraag op het gemeentehuis zijn gelijk.
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: