Het seizoen eindigt in Rouveen

Datum: 13-06-2022

08:25 uur - SVVN heeft gisteren de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld. In de eerste ronde van de nacompetitie ging SVVN met 3-1 onderuit bij SC Rouveen en op die nederlaag was weinig op aan te merken.

Het was alweer wat jaartjes geleden dat SVVN mocht deelnemen aan het toetje van het seizoen. Deelname aan de nacompetitie is een extraatje en SVVN kon ongedwongen de wedstrijd in gaan. Vele supporters uit Nijverdal hadden de weg naar Rouveen gevonden om hun clubje aan te moedigen in deze wedstrijd. Rouveen was overtuigend tweede geworden in de 3de Klasse C. SVVN dwong deelname af door vierde te worden in de 3de Klasse D. Dit gegeven en het thuisvoordeel, op kunstgras, maakte SC Rouveen favoriet in deze wedstrijd.

De zon deed goed haar best op de prachtige accommodatie van Rouveen. Het mocht zelfs zomerse omstandigheden genoemd worden. De KNVB had voor deze wedstrijd een arbitraal trio aangesteld. Scheidsrechter Niels Mulder gaf met een fluitsignaal het startsein voor deze wedstrijd. In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op. Wel vonden de spelers van SC Rouveen elkaar een stuk makkelijker en leed SVVN veel onnodig balverlies. Toch viel het eerste gevaar aan de kant van de gasten te noteren. In de 12de minuut wordt het hoofd van Marvin Thomas gevonden en die ziet zijn kopbal boven op de lat uiteen springen.

Twee minuten later doet ook Rouveen en duit in het zakje. Een verdekt schot lijkt in de verre hoek te belanden, maar de strekkende Patriz Loohuis weet een doelpunt te voorkomen. Uit de corner die daarop volgt wordt Patriz door zijn verdedigers in de steek gelaten. David Bouwmeester mag van dichtbij vogeltje vrij de 1-0 aantekenen. SVVN is het in die periode helemaal kwijt en Rouveen had de wedstrijd al in vroeg stadium kunnen beslissen. In de 16de minuut schiet een aanvaller van Rouveen voor open goal de bal echter wild over in plaats van dat hij gewoon de 2-0 maakt.

Aan de hegemonie van de thuisclub komt in de 26ste minuut plots een eind als Marvin Thomas aan de aandacht van zijn tegenstander ontsnapt en op de rand van buitenspel alleen op de doelman afgaat. Met een koel schot verschalkt hij de doelman en brengt zo beide ploegen weer op gelijke hoogte. In het restant van de eerste helft zijn beide ploegen aan elkaar gewaagd zonder dat het grote kansen creëert. Er wordt dan ook gerust met een gelijke stand bij een wedstrijd waar deze middag een winnaar uit zou moeten komen.

De gastheren komen de tweede helft veel sterker uit de kleedkamer dan de Volharding. SVVN wordt terug gedrukt op de eigen helft en Rouveen combineert alsof het hun lieve lust is. Al in de 50ste minuut moet Patriz handelend optreden als er weer gevaar voor zijn doel dreigt. SVVN werkt hard, maar heeft moeite zich onder de druk van de thuisclub uit te voetballen. Voor gevaar kan SVVN al helemaal niet zorgen. Toch houdt SVVN lang stand. Patriz Loohuis ontpopt zich als beste speler van SVVN door zijn doel op af en toe miraculeuze wijze schoon te houden.

We schrijven de 72ste minuut als het weer Patriz is die met een katachtige reactie de bal uit zijn doel weet te ranselen. In de 75ste minuut gaat het echter mis en wordt de overheersing van Rouveen ook in doelpunten uitgedrukt. Daar is echter wel een aantal mistasten van de verdediging van SVVN voor nodig. Uiteindelijk is het Milan Smit die het laatste zetje geeft en Rouveen opnieuw op voorsprong zet. SVVN moet weer in de achtervolging. SVVN probeert het met man en macht, maar echt succesvol is het allemaal niet.

In de 88ste minuut is er wel een curieus moment. Een verdediger van Rouveen schiet in de zestien de bal tegen de hand van een teamgenoot aan. Dit gebeurt buiten het zicht van de scheidsrechter, maar de neutrale assistent scheidsrechter had er goed zicht op. Toch krijgt SVVN geen strafschop. In de aanval er op breekt Rouveen uit en beslist Jean-Paul Hooikammer met zijn treffer de wedstrijd. Rouveen was vandaag de betere partij en gaat verdiend door naar de 2de ronde. Voor SVVN zit het seizoen er op en zij zullen volgend seizoen wederom te bewonderen zijn in de 3de Klasse. Met de vierde plaats heeft SVVN het maximale gepresteerd wat mogelijk is. SVVN mag dan ook terugkijken op een goed seizoen.

De Zweef en VV Hellendoorn wonnen beide en treffen elkaar dinsdag om te bepalen wie naar de finale gaat en wie volgend jaar in de 3de Klasse speelt. Dat gaat AJc’96 niet doen. De club uit Losser verloor van Eilermark en speelt volgend als nieuwe fusieclub in de 4de Klasse. Ook De Esch degradeerde en zou volgend seizoen wel eens één van de tegenstanders van SVVN kunnen zijn. ASV’57 komt ook dinsdag nog in actie om het vege lijf in strijd der degradatie. Wij wensen alle clubs die nog in actie komen veel succes.