Waterpoloheren Het Ravijn gaan voor de finale om het landskampioenschap

Datum: 23-05-2022

08:40 uur - De waterpoloheren van Het Ravijn hebben het geflikt: de finale van de strijd om het landskampioenschap halen. De Nijverdalse heren deden dat in twee wedstrijden. Vrijdag 20 mei werd mede halve finalist ZV De Zaan met 12-6 verslagen, zaterdag 21 mei werd in het Aquarijnbad van Alphen aan den Rijn met 9-10 van de Zaanse ploeg gewonnen, waardoor de finale een feit was. Tegenstander in die finale is Polar Bears, dat eveneens in twee wedstrijden de heren van ZVL 1886 wist te verslaan: met 12-11 en 11-11, waarna de Edese ploeg de strafworpen beter wist te nemen en de wedstrijd in Leiden met 14-16 naar zich toetrok. Het beloven spannende wedstrijden te worden. De "Polar Beren" werden in 2007 voor het laatst landskampioen. De Ravijnheren hopelijk komend weekend voor het eerst.

De twee wedstrijden waren heel verschillend. Vrijdagavond werd er overtuigend gewonnen van De Zaan. Zaterdagavond in Alphen, daar waren de Zaansen op eigen verzoek naar uitgeweken, zat er veel spanning in de wedstrijd volgens trainer-coach Zeno Reuten. Ook was speler Jorn Muller niet fit. Een mindere derde periode, waarin er minder controle op de wedstrijd was, werd in de laatste periode weer goed opgepakt met de uiteindelijke winst tot gevolg.

Vrijdagavond 27 mei wacht om 20:30 uur de eindstrijd tegen Polar Bears. In de competitie werd een keer gewonnen en een keer verloren. Trainer-coach Zeno Reuten: We moeten de wedstrijd vrijdag thuis winnen, waarna we zaterdag in zwembad De Peppel in Ede, de wedstrijd per periode en per minuut zullen analyseren en de tactiek die dan nodig is zullen toepassen.

Wedstrijd aanvang:
Vrijdag 27 mei speelt heren 1 om 20:30 uur de eerste wedstrijd tegen Polar Bears: aanvang 20:30 uur. Zaterdag 29 mei wordt de tweede wedstrijd in zwembad De Peppel, Peppelensteeg 17, 6715 CV Ede, gespeeld. Aanvang nog niet bekend. Een eventuele derde wedstrijd wordt indien nodig zondagmiddag 30 mei om 16:00 uur, wederom in Het Ravijn gespeeld. Kom de mannen van Het Ravijn aanmoedigen en deze top waterpolowedstrijden bekijken!

 

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: