SVVN reist af naar Hardenberg

Datum: 19-05-2022

9.10 uur - Op het scheiden van de markt boekte SVVN toch nog een zege in een derby in het seizoen 2021/2022. Het was een prachtige en terechte overwinning op De Zweef. SVVN maakte direct de achterstand goed in de eerste helft en kwam vroeg in de tweede helft op voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer weg gegeven en zo mocht SVVN drie punten toeschrijven na een 2-1 overwinning. Als kers op de taart groeide de voorsprong naar plek vijf naar zeven punten met nog drie wedstrijden te gaan. Mocht SVVN dus zaterdag weer weten te winnen dan is de vierde plaats zeker.

Dat moet dus maar gebeuren in de uitwedstrijd tegen Hardenberg’85. De belangen van de thuisclub liggen elders. Zij hebben 24 punten vergaard en dat is drie punten meer dan de nummer twaalf die op het einde van de rit veroordeeld is tot nacompetitie om lijfsbehoud. Dat gat was zes punten maar omdat Hardenberg’85 zaterdag met 2-1 verloor in Aadorp van ASV’57 en zodoende slonk de voorsprong. Nu treft Hardenberg nog later concurrent Kloosterhaar, maar ze zullen zich zo spoedig mogelijk veilig willen spelen.

Hardenberg’85 kende een moeizame start. Toen beide ploegen elkaar in december voor het eerst troffen had Hardenberg net de wedstrijd daarvoor hun eerste punten van de competitie behaald. Dat aantal werd in Nijverdal verdubbeld. SVVN speelde de zwakste wedstrijd van het seizoen en dat werd perfect afgestraft door Hardenberg. SVVN heeft dus wat recht te zetten tegen deze tegenstander en daar heeft het zaterdag de gelegenheid. De wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark Baalderveld te Hardenberg en begint om 15:15 uur. Scheidsrechter van deze wedstrijd is de heer Mick Landman uit Hengelo.