Nipt verlies Dames 1 Het Ravijn in Zaandam; zes punten weekend voor heren Het Ravijn in Nijverdal

Datum: 24-01-2022

08:33 uur - De waterpolocompetitie in de Eredivisie waterpolo is na een quarantaine weekend vorige week door corona besmettingen voor zowel de waterpolo dames- en heren het afgelopen weekend dan echt begonnen. Iedereen is gelukkig  gezond. De waterpolodames lagen stil omdat bij de tegenstander van vorige week, Widex/GZC-Donk, corona heerste. 

De dames speelden afgelopen zaterdag 22 januari een uitwedstrijd tegen ZV De Zaan, die ze nipt met 9-8 verloren.

De waterpoloheren van Het Ravijn begonnen de competitie goed met 2 thuiswedstrijden. Zaterdagavond werden met 11-7 gewonnen van ZPC Amersfoort. Zondagmiddag 23 januari werden in een hectische wedstrijd de heren van het Leidse ZVL met 14-13 verslagen. Een zes punten weekend dat de ploeg van Zeno Reuten het nodige vertrouwen in eigen kunnen moet geven .

Dames Wedstrijd:
Dames 1 speelde een goede wedstrijd, maar verloren in Zaandam zoals gezegd helaas nipt met 9-8 van ZV De Zaan. 

"We hebben de wedstrijd gespeeld zoals van te voren was afgesproken. We hielden ons aan de gemaakte afspraken. We verslapten in de derde periode waardoor het moeilijker werd om terug te komen. Het lukte uiteindelijk om sterk terug te komen,  maar helaas niet genoeg voor een gelijkspel", oordeelde speelster Laura Boerdam na afloop. De ploeg van Wicher Diallo mist nog wel aanvoerster Lotte Beunk. Zij is herstellende van een gebroken ringvinger, revalideert daarvan. Het is nog niet bekend wanneer Diallo haar weer in kan zetten.

Heren Wedstrijd:
In de wedstrijd van zaterdag tegen ZPC Amersfoort hebben we gedisciplineerd gespeeld. We waren fitter. Wel hadden we meer doelpunten moeten maken. We missen echter op de juiste momenten nog hardheid en slimheid. Is dat er wél, dan kunnen we eerder de wedstrijd in ons voordeel beslissen", oordeelde trainer-coach Zeno Reuten na afloop van de wedstrijd. De wedstrijd zondagmiddag tegen tegen ZVL 1886 Center uit Leiden was hectisch en chaotisch te noemen. "Wij gingen mee in de hectiek van ZVL. Daardoor speelden we slordig, wat resulteerde in veel persoonlijke fouten. De laatste periode speelden we slimmer en haalden we de overwinning op het nippertje binnen".

Reuten heeft na afloop de ploeg gecomplimenteerd met de wedstrijd, die ze wisten om te draaien van een achterstand van vier doelpunten naar de overwinning.

Wedstrijden komend weekend:
Zaterdag 29 januari speelt heren 1 om 19:15 uur in het Groenhovenbad in Gouda een uitwedstrijd tegen de heren van Widex/GZC-Donk. De waterpolodames moeten naar Krommenie, waar om 19:20 uur in zwembad "De Crommenije", de waterpolodames van De Ham de tegenstandsters zijn.

 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: