Arenda Könnecke verslaat prof-triathlete op de halve marathon van de diepe hel Holterbergloop

Datum: 02-11-2021

8.59 uur - Afgelopen zondag stond Arenda Könnecke  aan de start van de Diepe hel Holterbergloop. Een thuis-wedstrijd voor haar. Ze verwachte wel haar tijd te verbeteren van 2019, namelijk 1:36:25 en hoopte op een tijd van 1 uur 30.

 
Ze startte vooraan en werd al snel ingehaald door de 1e dame en ook de 2e en 3e dame. Halverwege de heenweg haalde ze de 2e en 3e dame in en sloeg een gaatje. De klopjacht begon op nummer 1. Uiteindelijk zag ze haar, Janien Lubben, voor haar lopen. Een prof triathlete en winnares van de Ironman. 
 
In Holten was het keerpunt en liep ze nog 22 seconden voor Arenda. Op de terug weg kwamen de dames even bij elkaar te lopen, maar Janien versnelde weer. Op de 10 mijl was het verschil nog 13 seconden. Het werd een spannende strijd. 
 
Op de laatste klim, de Nijverdalse berg, kwam Arenda dichterbij en haalde ze Janien in. Arenda trok door en hierna begon de afdaling naar de finish. Nog ruim 2 km tot het eindpunt, maar “onze” Arenda uit Nijverdal is een echte doorzetter en hield vol. Trots kwam ze als 1e dame over de finishlijn met een verschil van 25 seconden op nummer 2. 
 
Ze omschrijft deze race als een bijzonder zware race, maar prachtig om als Nijverdaller in Nijverdal te winnen en door de aanmoedigen naar de finish ‘gedragen’ te worden.
 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Erik Hengstman schreef op 02-11-2021

Arenda Könnecke-Scherpenkate is een bijzondere atlete met een ijzeren wil en discipline. Zijzelf, Nijverdal en alle fans mogen en kunnen trots op haar zijn. #HupArenda

Uw reactie

Naam:
Bericht: