Duurzaamheidsmarkt op zaterdag 30 oktober 2021: Informatie en spanning voor jong en oud

Datum: 26-10-2021

13.06 uur - Op zaterdag 30 oktober a.s. organiseren de gemeente Hellendoorn, Werkgroep Fairtrade en Platform Duurzaam Hellendoorn de jaarlijkse Duurzaamheidsmarkt. Op de markt kunt u terecht voor duurzaam woonadvies, plaatselijke duurzame initiatieven, technische informatie en financieel advies over verduurzamen van je woning en omgeving.

De markt wordt dit jaar gehouden op de Grotestraat en het pleintje voor het Duurzaamheidscentrum van 12.00 tot 16.00 uur. De Duurzaamheidsmarkt wordt om 13:00 uur geopend door wethouder Henk Nijhof.
 
Bijzondere attracties
Dit jaar is het gelukt om een tweetal bijzondere “attracties” naar Nijverdal te halen.
Naast de kramen met informatie van allerlei organisaties en bedrijven over duurzaamheid in brede zin, komen ook de Escape Bus van om | nieuwe energie en de opleidingstrailer van het Zonecollege naar Nijverdal.
 
1. EscapeBus
In de Escape Bus is een escaperoom gebouwd waarin maximaal 8 personen de strijd aangaan met de oplopende temperatuur. De hitte loopt op, tenzij jij laat zien dat je duurzame kennis hebt. Kan jij besparen, duurzaam opwekken en groen leveren. Zorg dat je duurzaam bezig bent. Dan voorkom je de opwarming van de aarde en ontsnap je uit de bus. Geïnteresseerden voor De Escape Bus kunnen vanaf 10:30 uur terecht. Aanmelden voor de Escape Bus kan vanaf 10:00 uur, zowel als groep als individueel.
 
2. GMEC: Virtuele ervaring voor jong en oud
Het Zone-College met o.a. een vestiging in Almelo, houdt zich steeds meer bezig met innovatie, techniek en duurzaamheid. Één van de middelen die het College daarvoor inzet is het rijdende leslokaal genaamd GMEC (Green Mobile Education Centre). Maar het is niet zomaar een leslokaal. Hierin zitten simulatoren, Virtual Reality, maar ook Augmented Reality. Je krijgt via je smartphone, tablet of speciale bril virtuele objecten te zien in je omgeving alsof ze er echt zijn. Kortom, voor iedereen een kans om met deze nieuwe technieken kennis te maken.
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Hendrik schreef op 27-10-2021

Om het aantal Bitcoin's in stant te houden in Nederland, is tussen de 15 en 20% van het totale energieverbruik nodig, en daarvoor moet jan met de pet zonnepanelen op het dak leggen. De laatste beelden van Google Eart (mei 2021) laat zien hoeveel vierkante meter dak van het industrieterrein nog vrij is voor zonnepanelen, en zolang de Kwh prijs voor bedrijven zo laag blijft zal daar niet veel aan veranderen.

Uw reactie

Naam:
Bericht: