Strijdend SVVN geeft zege weg

Datum: 25-10-2021

10.47 uur - Bergentheim uit. Altijd lastig. Als er rond een uur of half drie een ronde gemaakt wordt over Sportpark Moscou is er eigenlijk niemand die zich kan herinneren wanneer SVVN voor het laatst met de drie punten uit Bergentheim vertrok. Zelfs dat meer belegen supporters hebben er geen actieve herinnering aan.

Het zal wederkerend zijn als hier het aantal blessures genoemd wordt, maar dit gegeven en het veldspel van de afgelopen weken in combinatie met de tegenstander geeft toch wel dat niet iedereen overloopt van vertrouwen. Elk puntje zou meegenomen zijn deze wedstrijd is de tendens bij de supporters.

Ondanks dat we al diep in oktober zitten waren de weersomstandigheden ideaal te noemen. Dat was dan in ieder geval de eerste winst. Scheidsrechter Marcel Meijer uit Almelo was de leidsman bij deze wedstrijd en hij geeft het startsein om half drie. In het begin zoeken de gastheren de aanval wat een kans opleverde en zelfs een doelpunt. Beide situaties waren echter buitenspel zodat de stand in evenwicht bleef. De eerste aanval van SVVN ontstaat als Teun Bakhuis een goede steekbal geeft op Jimmy Scharphof die vanaf links opstoomt. Zijn schot gaat in het zijnet.

Het is een startsein voor meer aanvallende activiteiten van de heren in het zwart. In de 15de minuut puntert Brian Maimba de bal naar Nick Snellink die zich plotsklaps oog in oog bevindt met doelman Karel Pullen van Bergentheim. Nick schiet de bal onder de doelman door en zorgt voor de openingstreffer. Een fijne voorsprong zo vroeg in de wedstrijd die eigenlijk nog niet ontvlamd was. Lang kan SVVN niet van die voorsprong genieten. Een uitbraak van Bergentheim brengt Jeffry Plaggenmarsch in stelling. Doelman Patriz Loohuis tikt de bal voor zijn voeten weg alvorens Plaggenmarsch over het been van Loohuis struikelt. Toch geeft scheidsrechter Meijer een strafschop. Het cadeautje wordt dankbaar uitgepakt door Ronnie Hakkers die daarmee de partijen op gelijke hoogte brengen.

In de 24ste minuut gaat Corné Roelofs alleen op Patriz Loohuis af. Hij omspeelt de doelman, maar zijn inzet is te zacht zodat Martijn ter Steege op de doellijn redding kan brengen. SVVN werkt zich een slag in de rondte en gaat vol overgave elk duel aan. Een enorm portie strijdlust wordt op de mat gelegd door de Volharding. Bergentheim krijgt dan misschien de betere kansen, maar gebrek aan scherpte zorgt er voor dat de 1-1 stand op het scorebord blijft staan. In de 28ste minuut moet Chiel Karkdijk het veld geblesseerd verlaten en dus moet trainer De Visscher al vroeg één van zijn slechts drie beschikbare wissels inzetten. Ronald van den Berg vervangt Chiel.

In de 36ste minuut zorgt een kopbal van Delano Burnama na een voorzet van rechts voor enig gevaar. Het is een startsein voor veel druk op het vijandelijke doel. In de 40ste minuut komt een afgeslagen bal voor de voeten van Ronald van den Berg die net buiten de zestien de bal in de rechter beneden hoek schiet. De vernieuwde voorsprong is een opsteker voor SVVN zo vlak voor rust. Maar daar blijft het niet bij. In de 45ste minuut ziet Nick Snellink vanaf een meter of dertig van het doel dat de doelman iets te ver voor zijn hok staat. Hij bedenkt zich geen moment en jaagt het kleinood op fantastische wijze in de kruising.

Zo gaat SVVN rusten met een mooie 1-3 voorsprong. Een verrassende ruststand, maar op basis van werklust niet onverdiend. SVVN geeft alles en dit werken wordt beloond. Niet dat de wedstrijd gespeeld is, want daarvoor heeft Bergentheim gewoonweg te veel kwaliteit. SVVN zal nog 45 minuten alles moeten even voor een resultaat.

De tweede helft begint met de wetenschap dat als de aansluitingstreffer valt het nog wel eens een moeilijk verhaal kon gaan worden. Ook de tweede helft is er een knokkend SVVN te zien. Als Teun Bakhuis vanaf rechts de bal in de zestien bij Delano Burnama krijgt kan hij het verschil groter maken. Delano raakt echter de bal niet goed. Van Bergentheim heeft SVVN het eerste kwartier na rust niets te vrezen. Het eerste gevaar komt in de 60ste minuut nota bene van een verdediger van SVVN die bal ongelukkig raakt en Patriz tot strekken noopt.

In de 67ste minuut trekt Jeffry Plaggenmarsch vanaf links naar binnen en schiet de bal op de verste paal. Dit waren zo ongeveer de enige wapenfeiten van Bergentheim in de tweede helft. De minuten verstrijken en SVVN komt steeds dichter in de buurt van een stunt. In de 89ste minuut krijgt Bergentheim iets over de middenlijn aan de linkerkant een vrije trap. Ronnie schiet de bal rechtstreeks op doel en ziet de bal prachtig in de kruising verdwijnen. Dit is het startschot voor een aantal hete minuten blessuretijd. Bergentheim drukt en weer Ronnie Hakkers haalt de trekker over. Nu vanaf rechts met een lager schuiver. Vlak voor het einde kopt Bergentheim ook nog op de lat.

Na afloop heerst er teleurstelling over dat een overwinning is weggegeven. Dat is inderdaad zo, maar SVVN mag ook wel trots zijn hoe ze vandaag gevoetbald hebben. Dat moet toch een positief gevoel geven voor de volgende wedstrijden. De eerste daarvan is zaterdag thuis tegen Wilhelminaschool. De wedstrijd op Sportpark Groot Lochter begint om 14:30 uur.