Subsidie beschikbaar om de Sallandse Heuvelrug nog mooier te maken

Datum: 21-10-2021

13.33 uur - De Stichting Sámen voor het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug financiert projecten die gaan over natuur, landschap en cultuurhistorie op de Sallandse Heuvelrug en directe omgeving. Bent u op zoek naar financiering voor uw project, activiteit of idee? Doe dan een aanvraag voor 1 december 2021. Toegekende projecten ontvangen een bijdrage van maximaal 50% van de kosten.

Zo is eerder bijgedragen aan het Voorbijgangerserf in Haarle, aan het opknappen van de schaapskooi Twilhaar (zie foto) en binnenkort worden cultuurhistorische elementen op het landgoed Eelerberg opgeknapt.   
 
Najaarsronde projecten 2021
Iedereen kan een project, activiteit of idee indienen voor 1 december 2021, als het project voldoet aan een aantal criteria (beschreven in ‘Kader voor bijdrage’). Ook een eenmalige activiteit komt in aanmerking. Projecten moeten de instemming hebben van de grondeigenaar als het een inrichting- of beheerproject betreft. U hoeft voor toekenning van onze bijdrage aan uw project nog niet de gehele financiering rond te hebben. Dat moet wel het geval zijn als u aan de uitvoering begint. 
 
Indienen projecten
Uw project, idee of activiteit kunt u indienen voor 1 december 2021 via het volgende e-mailadres: samensfn@outlook.com. Wilt u het ‘Kader voor bijdrage’ opvragen of heeft u een andere vraag, neem dan contact op met Marieke Willemse via bovenstaand e-mailadres of telefonisch: 06 - 14301863. 
 
Support for Nature (SfN)
Het SfN principe houdt in dat iedereen die meedoet aan een wedstrijd of evenement in de mooie natuur van de Sallandse Heuvelrug, daar ook een kleine bijdrage aan levert. Met ingang van 1 januari 2017 is dat 1 euro en dat gaat naar het fonds van de Stichting Sàmen. Op deze manier leveren deelnemers aan evenementen in de bos- en natuurgebieden van de Sallandse Heuvelrug via Support for Nature (SfN) een bijdrage voor behoud van natuur en beleving van het gebied. De Stichting Sámen voor Nationaal Park Sallandse Heuvelrug besteedt deze bijdragen 100% aan projecten die gaan over natuur, landschap en cultuurhistorie op de Sallandse Heuvelrug en directe omgeving. Ook de randen langs de heuvelrug, het Reggegebied en de Archemer- en Lemerlerberg komen in aanmerking om projecten uit te voeren.
 
Beoordeling projecten
Bij het beoordelen van een aanvraag bekijkt de Stichting of het project de natuur, het landschap en/of de cultuurhistorie ten goede komt en daarmee de doelstellingen helpt realiseren van het Nationaal Park en in bredere zin de Sallandse Heuvelrug. De subsidie bedraagt in principe 50%. Activiteiten die ook reguliere subsidies kunnen krijgen komen niet in aanmerking. Het bestuur krijgt advies bij de toekenning van Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Landschap Overijssel en het kernteam van het Nationaal Park. 
 
 



Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Geronimo schreef op 27-10-2021

Gaat deze subsidie ook naar de korhoenders? De personen die de korhoenders hier heen halen, moeten in ieder geval vervolgd worden wegens dierenmishandeling. Bij de laatste "vracht" zijn er weer meerdere dood gegaan. Zelfs tijdens het vervoer. Trap ik een hond of kat dood, dan krijg ik ook een veroordeling. Wat is dan het verschil met een korhoender, die hier niet genoeg voedsel kan vinden en dus ten dode is opgeschreven?

William S. Burroughs schreef op 27-10-2021

Aan Geronimo. Het schijnt zo te zijn dat het Korhoen in Zweden zelf al een vuist probeert te maken tegen het zinloze geweld afkomstig uit de Sallandse Heuvelrug. Het Korhoen in Zweden evolueert namelijk in hoog tempo richting pluimvee. Oftewel het veranderd heel snel van grote sier kip naar scharrelkip. Puur uit lijfsbehoud! Kortom de natuur zal wel even laten zien wat natuur is en wat niet! Daar heeft de natuur het gekunstel en geklungel van de mens echt niet bij nodig! Het is inmiddels echt wel tot het Zweedse Korhoen doorgedrongen dat een enkele reis niet meer betekent dan eindigen op je rug in de Sallandse Heuvelrug, Vandaar dat men uit nood is overgegaan op supersnelle evoluatie of om het in het Korhoenders te zeggen 'veren wat er nog te veren valt'. Tot slot bestaat mijn eigen bescheiden bijdrage slechts uit de zoveelste oproep tot gezond verstand. Stop ermee! 350 000 euro in een bodemloze put is meer dan genoeg! Geef het aan de voedselbank, geef het aan de zorg, geef Baudet een eiland in de Stille Zuidzee. Kortom doe er in vredesnaam wat nuttigs mee. En helemaal tot slot wil ik alle Einsteins die aan dit project verbonden zijn nog even wijzen op de volgende misvatting. Namelijk dat het Korhoen onlosmakelijk verbonden zou zijn aan de Sallandse Heuvelrug. Fout! Het Korhoen Fiasco zal onlosmakelijk verbonden blijven met de Sallandse Heuvelrug. Dat is de juiste quote! Niet bepaald iets om trots op te zijn laat staan een lied over te schrijven! Kappen met die onzin! Prettige dag.

Mitis schreef op 28-10-2021

Helemaal mee eens WSB en Geronimo. Deze club is uitsluitend aan het hobbyen van ons geld, stuur uw bericht ook eens door naar de Dierenpartij die happen vast. Kunnen we ook nog een keer lachen om deze extreme domheid en ijdelheid.

Han schreef op 28-10-2021

Mooi verwoord. Hobby uitvoeren van ons geld. Hier is SBB natuurlijk ontzettend goed in, dit hoef je ze niet te leren. Het grootste probleem is dat deze club gewoon hun gang kunnen gaan, zonder dat ze worden gecontroleerd. Alles wat zij roepen wordt maar voor waar aangenomen. Jullie kennen mij en ik heb al geen grote pet op van dat linkse clubje, maar wat schepte mijn verbazing, als een donderslag bij heldere hemel was gisteren het volgende te lezen. Windmolenlobby bij Rivm. Wanneer je dit allemaal eens goed laat bezinken, dan kan je eigenlijk maar één conclusie trekken. Al die groene en linkse partijen die zitten tot aan hun ellebogen in de reet van de regering. Wie betaalt die bepaalt.

Harm schreef op 28-10-2021

Was vandaag in onze mooie gebied en ben van mening, geef het geld van de korhoender aan de schaapsherder voor een extra kudde en ons gebied wordt nog mooier!!!

Uw reactie

Naam:
Bericht: