Dagje Hellendoorn: een gezellig uitje voor jong en oud

Datum: 24-09-2021

10.58 uur - Zaterdag 25 september 2021 is het er weer: het Dagje Hellendoorn! Vorig jaar kon het feest van de oude ambachten niet doorgaan. Dit jaar zal het iets kleinschaliger zijn en er zijn vaste looproutes en een aparte in- en uitgang. Maar verder blijft alles bij het oude, met hier en daar wat nieuwe activiteiten.

Bello rijdt weer en Piet Westendorp laat het hoepelbranden zien. Hij is de laatste in Nederland die nog metalen hoepels om houten wielen legt. Vooral door het gebruik van vuur is het een spectaculair gezicht. Verder kan iedereen een kijkje nemen in de bijzondere wereld van landbouwmachines en tractoren. Voor de vele liefhebbers zijn er meer dan honderd bijzondere brommers te zien. De brommers zullen bovendien een toertocht maken die begint en eindigt op de feestweide aan de Hofmanstraat. Ook de oude tractoren zullen een tochtje maken, altijd mooi om te zien.
 
Om ongeveer 13.00 komt schaapherder Susanne met haar kudde naar de Hofmansweide, altijd een prachtig gezicht. De schapen worden tijdelijk geschut in ’t Schoapenschot. 
 
Verder worden er in en rondom de museum Erve Hofman demonstraties gegeven van allerlei oude beroepen, zoals knieperties bakken, houtsnijden, stoelen matten en klompen maken. Er wordt gedorst met een antieke dorsmachine en op de ouderwetse manier met een vlegel. Men kan genieten van weven, spinnen, kantklossen en allerlei andere oude ambachten. 
 
Natuurlijk is ook de Oale Smederieje geopend waar de smeden hun kunsten met het laaiend vuur, aambeeld en blaasbalg laten zien.
Voor de kinderen is er een springkussen en de folkloristische dansgroep zal haar kunsten laten zien.
Een liedjeszanger zorgt voor een passende muzikale omlijsting en de inwendige mens wordt zeker niet vergeten. 
 
Het Dagje Hellendoorn is een activiteit van de Stichting Oald Heldern in samenwerking met de Vereniging Oale Ambachten. De toegang is gratis. 
 
Zaterdag 25 september 2021
11.00 - 17.00 uur
Erve Hofman en Hofmansweide 
Hofmanstraat 2
7447 AS Hellendoorn 
 
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: