Week tegen eenzaamheid

Datum: 22-09-2021

10.59 uur - In het kader van de Week tegen Eenzaamheid organiseert De Welle in samenwerking met de Gemeente Hellendoorn van 30 september t/m 7 oktober diverse activiteiten en initiatieven om mensen dichter bij elkaar te brengen. In deze week staat ontmoeting en verbinding centraal, want eenzaamheid aanpakken begint bij het in contact komen.

Samen de trend doorbreken
In Nederland voelen meer dan een miljoen mensen zich eenzaam. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen en de invloed van eenzaamheid is groot. Mensen kunnen minder meedoen in de samenleving en hebben het gevoel dat welzijn of geluk ontbreekt. Dit kan het gevoel van eenzaamheid weer versterken en zo ontstaat er een vicieuze cirkel. Een goede reden om op tijd actie te ondernemen. In de landelijke campagneweek van het actieprogramma ‘Een tegen eenzaamheid’ wordt aandacht gevraagd voor dit probleem en de trend van eenzaamheid te doorbreken. 
 
Activiteiten Week tegen Eenzaamheid
In de Gemeente Hellendoorn organiseert De Welle in samenwerking met ‘Hallo Hellendoorn’ een divers palet aan activiteiten. Zo is er een gebakjesactie, waarbij iedereen zich kan aanmelden om twee gebakjes op te halen bij Bakkerij Nollen en daarmee op bezoek te gaan bij iemand die wat extra aandacht kan gebruiken. 
 
Jongeren kunnen aansluiten bij ‘Social Friday’ op 1 oktober. Op deze avond wordt er een megagezellige barbecue & pubquiz georganiseerd in jongerencentrum Place2Be aan de Duivecatelaan 4 in Nijverdal. 
 
Op maandag 4 oktober van 14.30 tot 15.30 uur wordt een ‘Dag-en-Doen Café’ georganiseerd voor senioren waarbij de app ‘Dag-en-Doen’ centraal staat. Met deze app kan de gebruiker in één oogopslag zien wat er te doen is die dag én waarbij de gebruiker direct kan aangeven dat hij/zij wil deelnemen. Vergeet je telefoon, tablet of laptop niet mee te nemen. Het café vindt plaats in de socioruimte van Bendien Smitshof 38.
 
Dinsdag 5 oktober is er een online vertoning van de Canadese documentaire ‘The Great Disconnect’ waarin Tamer Soliman onderzoekt hoe het komt dat we elkaar zo zijn kwijtgeraakt in de huidige samenleving en welke oplossingen er zijn om onderlinge contacten weer te herstellen. Een thema dat helemaal past bij deze week. Wethouder Jelle Beintema ondertekent namens de gemeente Hellendoorn het Akkoord ‘Een tegen Eenzaamheid’. 
 
Iedere woensdagmiddag in oktober organiseert bridgeclub De Heuvelrug in Het Centrum de ‘Bridge tegen Eenzaamheid’. Onder het genot van een kopje koffie of thee kan iedereen daar kennismaken met nieuwe mensen en met deze sport. 
 
Kijk voor meer informatie over het programma en mogelijkheden om deel te nemen op www.hallohellendoorn.nl of op www.stichtingdewelle.nl.
 
 Reacties via Facebook

Vanaf nu kun je ook reageren via Facebook! Wel zo makkelijk. Als je liever via het normale reactieformulier werkt, kan dat natuurlijk ook. De reacties worden niet vermengd, zodat de mensen die het bericht via Facebook krijgen, de discussie ook kunnen volgen.

Reacties

Uw reactie

Naam:
Bericht: